LA NOVA PEL·LÍCULA DEL REALITZADOR D''EVA'

Mario Casas, el 'Toro'

L'ídol de les adolescents i Luis Tosar protagonitzaran, dirigits per Kike Maíllo, un 'thriller' d'acció sobre negocis tèrbols en el turisme

Al Cabo de Gata 8Maíllo, entre el director de fotografia, Arnau Valls (dreta) i el productor Sergi Casamitjana.

Al Cabo de Gata 8Maíllo, entre el director de fotografia, Arnau Valls (dreta) i el productor Sergi Casamitjana. / ARITZ LEKUONA

2
Es llegeix en minuts
IMMA FERNÁNDEZ / BARCELONA

Després d'aconseguir el Goya al millor director novell amb la futurista Eva -entranyable història d'una nena androide-, Kike Maíllo (Barcelona, 1975) s'ha passat al thriller d'acció i a la testosterona en el seu segon llargmetratge, que es començarà a rodar el 26 de gener a partir d'un guió de Fernando Navarro (Anacleto: agente secreto) i Rafael Cobos (Grupo 7, La isla mínima). Toro, que així es titula, relata les aventures de dos germans -Mario Casas i Luis Tosar- enredats en negocis tèrbols relacionats amb el turisme. El seu padrí, un implacable i poderós mafiós -José Sacristán-, propietari d'hotels, casinos i restaurants d'una suposada Costa del Sol, els complicarà l'existència.

És una pel·lícula «de tipus durs». Res a veure amb arenes i cornamentes, aclareix el director. Toro és el sobrenom del personatge de Casas, que porta tatuat un toro i pretén clavar l'estocada a la mala vida. «És un home molt honest però que en determinats moments treu tota la seva bestialitat i força física. Casas és un actor fantàstic i el veurem molt allunyat del seu clixé televisiu», afegeix el director català. Veurem, doncs, el costat animal d'un intèrpret que busca posar fi a la seva etapa d'ídol adolescent.

Actuarà per primera vegada juntament amb Tosar -un «actor superdotat que destil·la veritat», valora un Maíllo encantat amb un repartiment encara inconclús-. El policia incorruptible d'El niño es ficarà a la pell de López, un home feble, egoista, manipulador, xerraire... I desastrós pare d'una nena de 10 anys.

La pel·lícula té com a rerefons, afegeix el director, «la degradació moral i la corrupció» del boom turístic que va transformar als anys 70 el litoral malagueny. «El turisme té dues cares: l'amable, que ajuda a la recuperació, i la dels excessos i la corrupció. Els personatges de la pel·lícula intenten sobreviure, durant la temporada baixa, amb negocis il·lícits», explica Maíllo, responsable aquest any del tradicional anunci nadalenc de Freixenet, que ha destapat alguna controvèrsia pel seu suposat missatge unionista. «No hi ha cap codi polític», afirma el realitzador, que anuncia un desig futur: «M'agradaria fer una pel·lícula musical, m'encanten».

Baralles i persecucions

Notícies relacionades

L'acció de Toro, que transcorre durant 48 hores i té aspectes de road movie, promet espectaculars persecucions en cotxe, salts i baralles, «com poques vegades s'ha vist en el cine espanyol; hi ha cops de violència molt forta», avança el productor artístic, Toni Carrizosa, que adverteix certa semblança entre el personatge de Toro i el de Ryan Gosling a Drive: «Té trets de Doctor Jekyll i Mr. Hyde. És un jove educat, amable i callat, que treu tota la violència quan se le creuen els cables». Casas, avança Carrizosa, mostrarà més múscul que mai. «S'ha posat superfort, i està fent classes de conducció i de coreografies de lluites. Vol interpretar el màxim d'escenes, encara que no les podrà fer totes».

Amb el mateix equip tècnic i productors de la premiada Eva (amb altres incorporacions), el rodatge transcorrerà durant nou setmanes en localitzacions de Màlaga, Almeria i Galícia, principalment. La pel·lícula compta amb un pressupost de 4 milions d'euros i entre els seus productors figura Sergi Casamitjana, director de l'escola de cine ESCAC, el planter de talents de la qual han sortit des de J. A. Bayona fins al mateix Maíllo. «El cine és molt difícil d'ensenyar. Passa com amb els futbolistes, s'ha de sortir al camp a practicar», assegura. «Per triomfar, a més de talent, és molt important el sacrifici,dedicar-hi moltes hores. Bayona, per exemple, a part del seu talent natural, sensibilitat i la seva manera de comunicar amb el públic, és un treballador excepcional».