DOL AL CINE

Robin Williams es va suïcidar penjant-se

L'actor de 63 anys, que patia una profunda depressió, va ser trobat penjat pel seu assistent personal

Adéu a l’actor Robin Williams. / periodico

4
Es llegeix en minuts

El cèlebre actor de Hollywood Robin Williams ha mort  aquest dilluns als 63 anys al seu domicili del nord de Califòrnia. Segons ha confirmat la policia del comtat de Marin, Williams es va suïcidar penjant-se amb un cinturó, segons l'informe preliminar, i el seu cos va ser trobat pel seu assistent personal. El tinent Keith Boyd, del departament del xèrif, va indicar en roda de premsa que el cas segueix obert i encara passaran algunes setmanes fins que es conegui la causa oficial de la mort de l'artista.

El cos sense vida de Williams va ser trobat poc abans del migdia del dilluns pel seu assistent, que després de picar a la porta de l'habitació de l'actor sense obtenir resposta, i donada l'hora que era, es va inquietar i va decidir entrar a l'estança per comprovar què passava. Segons va relatar aquest dimarts Boyd, Williams estava lleugerament suspès en l'aire amb un cinturó lligat al coll per un extrem i l'altre enganxat a la part superior d'un armari. El seu cos, fred i en rigor mortis, estava en una posició que va ser descrita com d'"assegut". L'oficial va revelar a més que Williams, que estava vestit, tenia talls fins i superficials a l'interior del seu canell esquerre.

Els investigadors van trobar una navalla a prop d'on es trobava l'actor i van observar que el tall de l'arma blanca tenia una substància seca i vermella que "és consistent com la sang seca". Boyd va insistir que la causa probable de la mort és per penjament i no per la ferida del canell. "Es desconeix en aquest moment si el material sec i vermell és, de fet, sang o si és la sang del senyor Williams", va explicar.

El cadàver de Robin Williams va ser traslladat des del lloc de la mort fins al tanatori del comtat de Napa, on el forense Joseph Cohen va examinar les restes i va descartar signes de lluita "o altercat físic" abans de la seva mort.

Encara estan pendent de realitzar-se les proves toxicològiques per conèixer si l'artista va prendre algun tipus de substància abans de morir, si bé les conclusions d'aquests test no es coneixeran fins d'aquí 4 o 6 setmanes.

Williams, guanyador d'un Oscar per 'El indomable Will Hunting' (1997), "havia estat lluitant contra una severa depressió últimament", ha informat el seu portaveu Mara BuxBaum, en un comunicat. "És una tràgica i sobtada pèrdua", ha afegit BuxBaum.

La seva dona, Susan Schneider, ha confessat tenir "el cor destrossat" per l'adéu del seu marit i "millor amic" i ha demanat que sigui recordat no per la seva mort, sinó "pels incomptables moments de rialles i alegria que va fer passar a milions (de persones)".

L'actor havia estat treballant intensament aquest any i al juliol va decidir ingressar durant diverses setmanes en un centre de rehabilitació a Minnesota "per precaució", va dir llavors el representant.

Cocaïna i alcohol

Williams tenia un llarg historial d'abusos de cocaïna i alcohol que es remunta al principi de la dècada de 1980 i, encara que va mantenir a ratlla les seves addiccions durant anys,  hi va recaure el 2006.

Williams va ser vist per última vegada amb vida al voltant de les 22.00 hora local de diumenge (7.00 del dilluns a Espanya) a la seva casa de Tiburón, a l'àrea de la badia de San Francisco, i no va ser fins a les 11.55 del matí següent (19.55 a Espanya) quan els serveis d'emergència van ser alertats del seu estat.

Els metges d'urgència van arribar al domicili a penes cinc minuts després de l'avís i es van trobar Williams inconscient i sense respiració. La defunció de l'artista es va certificar gairebé immediatament, a les 12.02 hora local (21.02 a Espanya).

Les autoritats han obert una investigació per aclarir els fets i els primers indicis assenyalen a un possible suïcidi per asfíxia, si bé l'oficina de l'agutzil del comtat de Marin no ha revelat més detalls. Aquest dimarts es realitzaran l'examen forense i altres proves toxicològiques al cadàver.

Oscar per 'El indomable Will Hunting'

Williams va néixer a Chicago el 21 de juliol de 1951 i va iniciar la seva carrera interpretativa amb un paper petit a la sèrie 'Happy Days' el 1974 i va debutar el cine el 1980 amb 'Popeye', si bé no va assolir la fama fins a la segona meitat de la dècada de 1980.

La seva primera candidatura a l'Oscar va arribar de la mà de 'Good Morning, Vietnam' el 1988, quan va disputar l'estatueta d'actor protagonista, la mateixa a la qual tornaria a optar el 1990 i 1992 per 'El club dels poetes morts' i 'El rei pescador'. El guardó va ser seu el 1998 per 'El indomable Will Hunting', encara que en la categoria de millor actor de repartiment.

Williams va aconseguir a més quatre Globus d'Or interpretatius i dos honorífics, així com un parell de televisius premis Emmy.

Aquest any havia estrenat la comèdia 'The Angriest Man in Brooklyn' i el drama 'Boulevard', i encara tenia dos films més per irrompre a la cartellera el 2014: 'Merry Friggin' Christmas' i la tercera part de 'Night at the Museum'.

Tres matrimonis

L'actor havia tornat a la petita pantalla el 2013 amb una comèdia titulada 'The Crazy Ones' que després d'una temporada en emissió va ser cancel·lada per la cadena CBS.

Williams va contraure matrimoni en tres ocasions, la primera amb la ballarina Valerie Velardi el 1978, amb qui va tenir un fill, Zachary, i de la qual es va separar el 1988.

Notícies relacionades

Un any després es va casar amb Marsha Garces, amb qui va tenir dos fills (Zelda i Cody), si bé la seva relació va acabar en ruptura el 2008. El 2009 es va sotmetre a una operació cardíaca de la qual es va recuperar satisfactòriament i el 2011 donava el "sí vull" a Susan Schneider.

La seva filmografia inclou altres pel·lícules destacades com 'Despertar' (1990), 'Hook' (1991), 'Aladdin' (1992), 'Senyora Doubtfire' (1993), 'Jumanji' (1995), 'Patch Adams' (1998) i 'El hombre bicentenario' (1999), entre d'altres.

Temes:

Obituaris Cine