INNOVACIÓ CULINÀRIA

Els germans Roca preparen un menú amb whisky escocès

La degustació tindrà un preu de 10.000 dòlars per comensal i se servirà en sis sopars diferents

Els germans Roca creen un nou menú degustació amb whisky de malta. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El Celler de Can Roca inaugura un nou menú gastronòmic. Aquesta vegada, el que és reconegut com el millor restaurant del món aposta per la creació de plats amb whisky de malta de la companyia escocesa de Macallan. Els germans Roca han volgut plasmar l'essència de cada un dels whiskys de malta de la marca amb la col·laboració del mestre destil·lador de la firma escocesa, Bob Dalgarno. El vi deixa de ser la beguda principal i passa a ser aquesta beguda la que dóna sabor i caràcter a la degustació. En total 22 plats de disseny exclusiu, 10 aperitius, 10 plats principals i dues postres que se serviran en el menú anomenat "L'últim sopar".

A més del menjar se servirà una gamma de whiskys d'aquesta firma, entre ells una edició especial Lalique 5, el whisky amb més anys produït per la marca, així com M Decanter, el més car del món. En aquesta línia, l'expert dels tres germans és Josep Roca, el sommelier, que ha subratllat també que "no sempre el whisky és interessant prendre'l abans, a vegades, és només prendre un glop al final del plat". 

Fins benèfics

Notícies relacionades

Es tracta d'un menú costós que puja fins a 10.000 dòlars per cobert i que només quedarà a l'abast d'uns quants. Malgrat això, els beneficis nets dels sopars, a més d'una contribució addicional de la firma escocesa, es donaran a una organització benèfica.

Els sopars comptaran amb una vaixella i cristalleria dissenyada per a l'ocasió i només es podran degustar en sis dies que se celebraran quan el restaurant està tancat; concretament els diumenges 29 de juny i 6 i 20 de juliol; el dilluns 30 de juny i 7 i 21 de juliol.