Estrena discogràfica

La postal rossa de BCN

Shakira s'ha convertit en aquests quatre anys, els de la relació amb Piqué, en una altra icona de la capital catalana La vida de l'artista s'ha 'normalitzat' després de la bogeria de l'estiu del 2010

CONCERT Amb els campions a Montjuïc.

CONCERT Amb els campions a Montjuïc. / ARXIU

2
Es llegeix en minuts
JOSÉ CARLOS SORRIBES
BARCELONA

Si Barcelona ja no tenia suficients icones, en els últims temps la gran reina del pop llatí s'ha incorporat a la llista gràcies a la seva sonada relació sentimental amb un futbolista del Barça, el que millor encaixa amb l'estereotip del gendre perfecte: milionari (a ella, lògicament, això no li importa), guapo i simpàtic, fins i tot guasón. Des que Shakira Isabel Mebarak Ripoll (Barranquilla, 1977) i Gerard Piqué Bernabéu (Barcelona, 1987) van ballar el waka-waka al Mundial de Sud-àfrica, la ciutat ha entrat per la porta gran en la seva biografia.

L'enamorament que va sorgir en un vídeo promocional del Mundial va tenir la seva continuïtat en constants trobades estiuenques, gairebé sempre amagats dels flaixos dels paparazzis. Que si se'ls va veure en un petit hotel d'Eivissa, que si se citaven per a les seves nits d'amor a l'hotel W, en una casa rural de Lleida, o que si van protagonitzar una escapada romàntica al llac de Como.

Espot i festassa

Eren dies en què la rossa estrella estava encantada a Barcelona, i no només perquè aquí havia trobat l'home que la va portar a trencar una relació d'11 anys amb Antonio de la Rúa, fill de l'expresident argentí Fernando de la Rúa. La ciutat també s'havia convertit en un lloc de treball on, potser pujada al tobogan eufòric que pot desencadenar l'enamorament, es va permetre bogeries inapropiades, incíviques. Com va ser la de la gravació del clip de Loca, aquell estiu del 2010.

Sota la direcció de Jaume de Laiguana, fotògraf barceloní i bon amic seu, el vídeo va tenir tant aires d'espot turístic com de festassa de comiat de solter(a). Shakira va patinar pel passeig Marítim (gens greu), va circular en moto sense casc per Joan de Borbó (infracció ja clarament punible) i va xipollejar a la font del Pla de Palau (actitud mereixedora d'una altra estirada d'orelles). L'ajuntament barceloní va complir l'expedient, i l'ordenança, amb una multa de 400 euros que, sens dubte, devia pagar amb la xavalla del seu moneder una dona que ha venut més de 70 milions de discos.

Notícies relacionades

A poc a poc, la vida de Shakira i Piqué a Barcelona s'ha normalitzat, en la mesura del que és possible, a la qual cosa va contribuir la seva idea de fer servir les xarxes socials per ser amos de la seva imatge pública i, a la vegada, apaivagar l'assetjament dels paparazzis. Tant se'ls veu al Palau Blaugrana com en una presentació. La parella també ha deixat, a través de les xarxes, empremta dels passos del petit Milan des del seu naixement, el 22 de gener del 2013.

La vida de l'artista, per tant, ha fet honor en aquests quatre últims anys al cognom de la seva àvia catalana. A ningú li hauria d'estranyar que presentés Shakira en un hotel de record tan grat per a ella.