ACTES DEL TRICENTENARI

L'Escolania de Montserrat porta la seva música al centre de Nova York

La coral infantil ha ofert un concert a l'església de Saint Thomas, en ple Manhattan

L’Escolania de Montserrat, durant el concert a l’església de Saint Thomas, dijous a Nova York.

L’Escolania de Montserrat, durant el concert a l’església de Saint Thomas, dijous a Nova York. / TWITTER / @TRICENTENARI

1
Es llegeix en minuts

L'Escolania de Montserrat va oferir ahir a la nit a Nova York el seu primer concert als Estats Units, en el marc d'una gira que recorrerà diverses ciutats del país. L'església Saint Thomas, situada a la Cinquena Avinguda, en ple Manhattan, va ser l'escenari de l'actuació, que portava per títol 'Montserrat i Catalunya: mil anys d'història, mil anys de música". El cor, presentat per l'església novaiorquesa com "el més antic d'Europa", va actuar sota la direcció de Bernat Vivancos i amb Vicenç Prunés a l'orgue.

El concert va tenir dues parts, una amb temes de caràcter religiós i vinculats a la història de Montserrat i l'altra amb temes de la cançó popular catalana, com 'La Mare de Déu', 'L'hereu Riera', 'Muntanyes del Canigó', 'El rossinyol', 'El cant dels ocells' o la sardana 'Marinada'.

Notícies relacionades

L'Escolania repetirà actuació aquest dissabte a Washington i diumenge a Strathmore (Maryland). La gira dels EUA d'aquesta coral s'ha inclòs en els actes de celebració del Tricentenari del 1714.

El diari 'The New York Times' s'ha fixat en la gira americana del cor català i ha publicat un reportatge audiovisual de cinc minuts de durada titulat 'Les veus de Montserrat', realitzat per Braden Phillips, que s'endinsa en el dia a dia de la vida dels nois. El reportatge ressalta que la institució ha moderat les seves estrictes exigències de residència a l'escola, cosa que ha ajudat a revertir el descens d'inscripcions.