El primer espectacle teatral del canal infantil

L'embruix del Super3

Els populars personatges de TVC participen en un musical al Teatre Victòria

Lembruix del Super3_MEDIA_2

Lembruix del Super3_MEDIA_2

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

«Per a un teatrer veterà i fet en mil batalles, la sala plena de nens amb els ulls brillants i la boca oberta és mel! #super3elmusical». Així d'entusiasmat es mostrava Joan Lluís Bozzo, director artístic de Dagoll Dagom, fa uns dies en el seu compte de Twitter amb l'últim treball escènic en què la companyia s'ha embarcat, 'Super3: el musical'. De la mà de Televisió de Catalunya -el singular maridatge ja va passar la prova de foc amb 'La família irreal'-Dagoll Dagom fa pujar ara un altre clan, molt menys gamberro i políticament més correcte que el 'polac', a l'escenari del Teatre Victòria (on compartirà espai amb 'La família...'). Demà diumenge (12.30 hores) tindrà lloc l'estrena oficial, amb una alfombra vermella per la qual desfilaran actors de 'La Riera', 'Crackòvia' i 'Polònia' i altres cares famoses de TV-3.

L'espectacle, de 50 minuts, és una «història terrorífica», segons Dani López, director executiu del xou (juntament amb Dani Reyes i Anna Rosa Cisquella) i responsable del canal Super3. Però que ningú, sobretot els pares, s'espanti. L'obra es manté fidel a l'esperit 'súper' i els moments d'humor i aventura són presents al llarg de la trama. «La Família del Super3 és una 'sitcom', on l'humor és un element molt important per reforçar missatges i per transmetre una sèrie de valors», recalca López, de cara a desterrar infundats temors paterns. El muntatge tampoc traeix la línia editorial del canal infantil, en què conceptes com «l'amistat, la solidaritat i l'esforç» formen part del manual de capçalera.

Des del minut u, la Lila (Ester Vázquez), la Pati Pla (Neus Ballbé), en Pau (Joan Valentí), l'Àlex (Berta Errando), en Fluski (Albert Ausellé), el Sr. Pla (Domènec de Guzmán Ciscar) i en Rick (David Marcé) es fiquen tota la platea menuda a la butxaca sota els acords de la cançó 'Uh! Oh! No tinc por!', crit de guerra d'una de les últimes Festes dels Súpers. A partir d'aquest moment, els personatges desgranen una dotzena de cançons extretes de l'últim àlbum, 'Connectem' (disc d'or), i dels tres anteriors, 'Benvinguts al club', 'Anem a veure món' i 'Uh! Oh! No tinc por!' Himnes infantils com 'Superaventura', 'Kuku Mamba', 'Sóc així' i 'Tots som Súpers' (la traca final) aconsegueixen aixecar els més petits dels seus seients, ansiosos per ajudar els seus herois a alliberar l'aranya Mildred, la peluda mascota de la Lila, que ha estat segrestada pel malvat Sr. Pla.

L'escenografia combina elements teatrals i audiovisuals (una pantalla de fons acull projeccions) per recrear un castell embruixat, on no falten llums tènues, ombres sospitoses i una o altra sorpresa. «És una història única i exclusiva que només es podrà veure al teatre», adverteix López als 'súpers'.

 

Notícies relacionades

ABSÈNCIA DESTACADA // El que sí que han de saber els més d'un milió de socis del Club Super3 és que en Roc no participa en aquesta aventura: un compromís laboral de l'actor que l'interpreta, Ferran Vilajosana, ho ha impedit. Per a més d'un nen aquesta notícia ha estat com una galleda d'aigua freda, d'acord amb el que s'ha vist en un dels primers assajos generals. «Si falta ell, és com si faltessin tots», es queixa en Marcel, de 9 anys, encara que s'afanya a afegir que els seus personatges preferits ho fan «com mai». Amb una gràcia que fa caure d'esquena, afegeix que la funció a la qual acaba d'assistir li ha ensenyat que «en la vida no s'ha de tenir por de res». I a manera de llibre d'autoajuda assegura: «Sempre s'ha de tirar endavant». La Bet, de 7 anys, es desfà en elogis per l'Àlex, la llumeneres del grup: «És inventora com jo». Tal qual. El seu pare ho corrobora: al seu taller d'escultura la menuda hi munta coets i també rodes.

Al voltant de 30 persones figuren en els crèdits d'aquesta obra -entre els quals hi ha actors com Nina, Marc Parrot i Àngels Gonyalons- proposada pel mateix Bozzo, que és un fan confés del Super3. La TV autonòmica es va enfilar al carro «sense dubtar-ho ni un moment». «A la tele tot passa molt ràpid, però aquí has de focalitzar moments i escoltar el públic», comenta López, a manera de mantra. Les funcions són els caps de setmana (dissabtes, 12.00 i 16.30; diumenges, 12.00), encara que s'han programat representacions durant les vacances escolars, amb preus que oscil·len entre els 15 i els 25 euros.