Únic xou d'uns còmics llegendaris

Torna l'esbojarrat circ dels Monty Python

30 anys després, el grup actuarà l'1 de juliol a Londres

Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones, Terry Gilliam i John Cleese (d’esquerra a dreta), ahir a Londres.

Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones, Terry Gilliam i John Cleese (d’esquerra a dreta), ahir a Londres. / AP / LEON NEAL

2
Es llegeix en minuts
BEGOÑA ARCE
LONDRES

«Comèdia, farsa, música i una petita dosi de sexe a l'antiga». El nou espectacle dels Monty Python tindrà tot això, segons van prometre ahir els seus cinc integrants en una roda de premsa esperada i molt divertida. Després de 30 anys, Michael Palin, Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam i Terry Jones es tornaran a reunir per primera vegada l'1 de juliol. Una única actuació a l'O2 Arena, la sala més gran de Londres, per on han passat alguns dels artistes més famosos del món. L'espectacle recordarà alguns dels moments més memorables del grup, els esquetxos de les seves sèries de televisió i les seves pel·lícules, barrejats amb material nou.

«Pensem que seria divertit intentar veure si encara continuem sent divertits i aquesta és la nostra intenció, simplement, saber si podem omplir l'O2», va declarar Idle, el Monty Python a càrrec de la posada en escena. «La gent realment vol veure els vells èxits, però no volem repetir-los tal com esperen», va afegir Cleese. «El principal risc que correm és que el públic conegui les rèpliques millor que nosaltres».

RECORD A CHAPMAN / L'espectacle dels avui septuagenaris còmics ha estat batejat amb el nom d'Un que ha caigut, cinc en marxa. En aquest xou hi haurà un record al sisè component del grup, Graham Chapman, que va morir d'un càncer el 1989, als 48 anys. «Tenim altres títols previstos: Dos que han caigut i quatre en marxa, per si les coses van mal dades», va precisar amb humor negre Michael Palin, entre les rialles dels periodistes, convocats en un cèntric teatre de Londres. Tenint en compte que tenen molts anys, en total sumen 357, els Monty Python van fer broma sobre la necessitat de tenir a mà equips mèdics i una infermera per a cada un.

Les 20.000 entrades de l'aforament de l'O2 sortiran a la venda dilluns a les 11 del matí hora espanyola i s'espera una allau de fans per intentar aconseguir-ne una. Els preus oscil·len entre 26,5 i 95 lliures esterlines (31 i 114 euros). «Just 300 lliures menys que les dels Stones», va apuntar Cleese, en referència a les 400 lliures que va costar veure els Rolling Stones durant el seu recent tour. El xou serà filmat i posteriorment recopilat en un DVD.

La roda de premsa, confusa, surrealista i amb cops d'humor improvisat, va ser un saborós aperitiu del que pot ser l'espectacle del juliol. Un dels millors moments el va protagonitzar Palin, quan una periodista d'un mitjà espanyol els va fer una pregunta. «Ningú esperava la Inquisició espanyola», va respondre a la velocitat del llamp, i va provocar noves riallades.

Notícies relacionades

El grup va debutar a la BBC el 1969 amb la sèrie El circ volador de Monty Python, que els va fer molt famosos. Després de donar-la per acabada el 1974, van fer diverses pel·lícules que van ser grans èxits de taquilla, com Los caballeros de la mesa cuadrada o La vida de Brian, la història sobre un home a qui confonen amb Jesús. Aquesta última va desencadenar les ires de l'Església Catòlica, però avui és un clàssic de l'humor. El seu últim film, el 1983, va ser El sentido de la vida.

«El problema és ajuntar-nos a tots en una habitació», va declarar Cleese, al·ludint als continus compromisos cinematogràfics de Gilliam. Una vegada aconseguit això, «seguim disfrutant fent el tonto junts», va afirmar Palin. «Després de fer-ne 70, perds tota la vergonya», va afegir Gilliam.