CÒMIC

Uderzo beneeix a París el nou Astèrix

El dibuixant i la filla de Goscinny apadrinen els autors del nou àlbum, 'Astèrix i els pictes', que sortirà a la venda a tot el món el 24 d'octubre

Portada de l’exemplar en castellà d’’Astérix y los pictos’, desvelat aquest matí a París.

Portada de l’exemplar en castellà d’’Astérix y los pictos’, desvelat aquest matí a París.
Portada de l’exemplar en català d’’Astèrix i els pictes’, desvelat aquest matí a París.

/

2
Es llegeix en minuts
ANNA ABELLA / Barcelona

Ha començat el compte enrere per al llançament mundial, el 24 d'octubre, d''Astèrix i els Pictes', la nova i esperada aventura, la número 35 i ambientada a Escòcia, dels irreductibles gals creats pel desaparegut guionista René Goscinny i el dibuixant Albert Uderzo, la primera que no hauran escrit ni dibuixat ells. Avui, el mateix Uderzo, de 86 anys, i Anne, filla de Goscinny, han apadrinat a París el nou còmic, realitzat pel guionista Jean-Yves Ferri i el dibuixant Didier Conrad.

Encara que avui la gran revelació ha estat la portada del nou còmic, aquesta sí, dibuixada per Uderzo --en què Obèlix llança un tronc per sobre d'uns pictes uniformats amb kilts, la típica faldilla escocesa--, les incògnites i el secretisme encara envolten ‘Astèrix i els Pictes’, sobre el qual s'han filtrat pocs detalls. En aquesta nova aventura, el petit gal i els seus amics travessaran el canal de la Mànega per ajudar en la seva lluita contra els romans al poble dels pictes, nom que designa els homes pintats que habitaven les terres de l'actual Escòcia. 

Gaites i whisky

Aquest matí, Uderzo i els nous autors han revelat, sense detallar qui la protagonitzarà, que al nou àlbum un personatge viurà "una història d'amor" i que, com ja s'havia especulat, hi haurà whisky, dones i faldilles escoceses". La filla de Goscinny, per la seva part, ha opinat que sense l'amistat que va unir el seu pare amb Uderzo, "les aventures d'Astèrix no haurien existit". "És impossible abordar aquest treball sense sensibilitat, sense retrobar el nostre propi plaer de joves lectors", han afegit Ferri i Conrad.  

En els últims mesos els nous autors, que han comptat amb els consells i la supervisió d'Uderzo, sí que havien donat algunes pistes: "És un viatge èpic a una terra plena de tradicions i història. Allà coneixeran aterridors guerrers i antics clans de pictes i descobriran el whisky, les gaites, els orígens del mur d'Adriano i la llar del monstre del llac Ness", va comentar Ferri, que ja de petit, quan va aprendre a llegir a 'Pilote', va decidir que volia ser autor de còmic.

En castellà i català

Notícies relacionades

A Espanya, l'editorial Salvat, que ha publicat tots els àlbums d'Astèrix, i aquest mateix any els ha rellançat en gran format, té preparada una tirada del nou títol de 170.000 exemplars en castellà i de 25.000 en català. El llibre, que també sortirà en eusquera, gallec, bable, gal·lès, gaèlic i escocès, arribarà a mig món. Entre els diferents països hi ha Alemanya, Holanda, Anglaterra, Holanda, Portugal, el Brasil, Itàlia, Finlàndia, Suècia, Noruega, Polònia, Dinamarca, Hongria.

Les aventures d'Astèrix s'han publicat en 111 llengües i s'han venut a tot el món més de 350.000.000 exemplars.

Temes:

Còmic Astèrix