La seminuesa de Femen desfila per l'alfombra vermella de la Mostra de Venècia
Les activistes van presentar al festival de cine 'Ucraïna no és un bordell', un documental sobre el seu moviment feminista
Les activistes de Femen, en ’topless’ a l’alfombra vermella de la Mostra de Venècia on presentaven el documental ’Ucraïna no és un bordell’. /
Les protagonistes del documental ‘Ukraine is not a brothel’ (en català ‘Ucraïna no és un bordell’) i activistes del moviment Femen van posar a l'alfombra vermella de la Mostra de Venècia aquest dimecres a la nit. Com ja és costum, les activistes van posar en ‘topless’ davant els fotògrafs per presentar el documental dirigit per Kitty Green i que forma part de la programació fora de concurs. Green no es es va trure cap peça de roba.
El pit com a protesta
L'equip artístic d'‘Ucraïna no és un bordell’ va deixar al descobert els seus pits, que mostraven lemes escrits com ‘Guerra despullada’, ‘Les dones encara són aquí’ o el títol del documental. La cinta repassa la trajectòria d'aquest grup de noies ucraïneses que protesten i reivindiquen els drets de les dones a tots els països. És un moviment que té com a forma de protesta aparèixer sempre amb el pit al descobert sota el lema: “Els nostres pits, les nostres armes”.
Moviment incòmode
Inna Xevtxenko i Sasha Xevtxenko són dues de les activistes d'aquest moviment que s'ha estès per tot el món. En molts llocs no ha estat ben rebut. Les seves integrants han estat víctimes d'amenaces i han hagut d'abandonar Ucraïna, el seu lloc de naixement. També han estat reprovades per la seva manera de protestar. Els seus crítics ho consideren contraproduent per a la defensa de els drets de la dona.
Notícies relacionadesInna Xevtxenko contesta que la seva intenció és dotar d'un altre significat els seus pits, allunyant-lo de tota connotació sexual: "Els nostres pits parlen, criden, i transformen el nostre cos nu en un instrument polític. Donem, proposem al món un nou significat de la nuesa de la dona. I ara això és un instrument polític, és la meva arma política. Als meus pits sempre hi haurà un missatge que vull que les persones sentin", explica Inna en una entrevista a Euronews.
Sobre el documental, la dirigent del moviment explica que “ha estat necessari perquè els polítics i els serveis secrets ucraïnesos ens estaven atacant durament. Ara tenim el quarter general a París i tenim altres seus més a tot el món”. La seu a Espanya es troba a Madrid i té Lara Alcázar com a líder, un exemple de com el moviment es va expandint en diferents països.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Prime Day 2022, en directe: la màquina d’afaitar OneBlade de Philips
- Els interessos no ho són tot Aquesta és l’edat límit per demanar una hipoteca a Espanya: ¿Ho sabies?
- Informe La majoria dels inquilins no esperen poder comprar mai
- ‘El Correo de Andalucía’ celebra 125 anys de vida