Emocionant debut de l'Orfeó Català i del Cor de Cambra a Viena

Kent Nagano ha capitanejat la Simfònica de Viena en un excel·lent concert al Konzerthaus per commemorar el centenari dels 'Gurrelieder', de Schönberg

Un moment del concert, dirigit per Kent Nagano, en què han participat l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música.

Un moment del concert, dirigit per Kent Nagano, en què han participat l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / Viena

Seixanta-quatre veus de l'Orfeó Català i 20 del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana han fet història al Konzerthaus de Viena participant aquest divendres a la nit en un magnífic concert capitanejat pel japonès Kent Nagano per commemorar el centenari dels 'Gurrelieder', d'Arnold Schönberg. Es tracta d'una obra singular que requereix grans efectius simfonicocorals.

Ovació de set minuts

El públic va ovacionar els amplis efectius desplegats: els 120 músics de l'Orquestra Simfònica de Viena, les prop de 200 veus dels cors de la Singakademie i del Teatre Nacional Eslovac, que es van fusionar amb les dues corals catalanes a la perfecció en alguns passatges. Set minuts van durar els aplaudiments per a ells i el potent elenc de solistes que va protagonitzar aquest poema dramàtic inspirat en una llegenda medieval danesa. La soprano Angela Denoke, els tenors Jay Hunter Morris i Kurt Azesberger, la mezzo Mihoko Fujimura i el baríton Albert Dohmen es van entregar en la interpretació d'una obra fascinant amb un final esplendorós, una prova de foc especialment per a les veus masculines en la part coral.

Internacionalització

Notícies relacionades

L'impuls que des de la direcció del Palau de la Música s'ha donat a les veus de la casa ha fet possible gaudir d'una vetllada històrica que ha omplert d'il·lusió els membres del cor 'amateur' de l'Orfeó Català i el professional del Cor de Cambra, que dirigeix Josep Vila Casañas. Era la primera vegada que les dues formacions coincidien en la interpretació de la peça a l'estranger. I en el futur hi haurà més compromisos internacionals. La temporada que ve actuaran a Lisboa, va avançar Joan Oller, director general del Palau, encarregat d'impulsar la internacionalització de les formacions estables de l'auditori modernista.

"Actuar aquí dirigits per Kent Nagano i d'aquí una setmana amb la Filharmònica de Berlín, dirigits per Rattle, és una cosa que no m'hauria imaginat mai. Estic supersatisfeta", ha destacat després del concert una de les cantants més veteranes de l'Orfeó, Montse Suriñach. Les coses han canviat molt des que Fèlix Millet va haver de sortir per la porta del darrere del Palau de la Música al descobrir-se l'espoli que va portar a terme en el seu mandat. "Això hauria estat impensable amb ell", afegeix la cantant, àvia de 12 néts que està des de principis dels 80 amb el cor i ja pensa en la retirada.