Mor Ray Manzarek, teclista i membre fundador de The Doors

El músic feia temps que combatia contra un càncer, segons ha revelat el seu representant

Imatge mítica del grup The Doors en què apareix Manzarek, segon per la dreta, darrere de Jim Morrison.

Imatge mítica del grup The Doors en què apareix Manzarek, segon per la dreta, darrere de Jim Morrison. / AP

1
Es llegeix en minuts

Ray Manzarek, teclista i membre fundador de la mítica banda de rock The Doors, ha mort aquest dilluns a Rosenheim (Alemanya), als 74 anys, segons ha informat la seva representant publicitària Heidi Robinson en un comunicat. Robinson ha revelat que Manzarek feia temps que combati a un càncer a la vesícula biliar.

El músic ha mort a la clínica RoMed de la ciutat alemanya envoltat de la seva dona, Dorothy Manzarek, i els seus germans Rick i James, segons es detalla a la pàgina oficial del grup a Facebook.

Manzarek, coautor de temes com 'Light my fire', 'People are strange' o 'Riders on the Storm', va fundar el 1965 el grup musical després de conèixer el poeta Jim Morrison a la platja de Venice (Los Angeles, Califòrnia).

The Doors es va convertir en una de les bandes de rock més famoses de la història i la seva música encara avui és referència dècades després de la mort del seu líder el 1971, que va provocar la dissolució de la formació poc després. El grup ha venut més de 100 milions de discos arreu del món. El 1993, The Doors van entrar al Saló de la Fama del Rock and Roll.

"M'ha entristit profundament la notícia de la mort del meu amic Ray", ha declarat Robby Krieger, guitarrista i company de Manzarek a The Doors. "Em sento feliç d'haver tocat cançons de The Doors amb ell durant l'última dècada. Ray va ser una part enorme en la meva vida i sempre el trobaré a faltar", ha afegit.

Notícies relacionades

Manzarek, símbol d'una era, va ser interpretat per Kyle McLachlan a la pel·lícula 'The Doors', d'Oliver Stone, el 1991. Va escriure les seves memòries, 'Light my fire: My life with The Doors', el 1998.

Nascut a Chicago el 1939, va continuar en actiu en el món de la música després de la mort de Morrison. Després de tractar de mantenir viva la banda i exercir fins i tot com a vocalista de la formació, va publicar treballs en solitari com 'The Golden Scarab' (1973) o 'Carmina Burana' (1983) i va col·laborar amb altres bandes com Nite City. També va produir l'alabat treball punk 'Los Angeles', de la formació X, el 1980.