03 d’abr 2020

Anar al contingut

'DOMINICAL'

Salman Rushdie narra els seus anys a l'ombra

L'escriptor indi presenta 'Joseph Anton', la novel·la en què explica els seus anys sota la condemna de la fàtua de l'aiatol·là Khomeini

“No sóc un màrtir de la llibertat, sinó un simple escriptor”. Així es defineix Salman Rushdie. La fàtua de l'aiatol·là Khomeini que el sentenciava a mort per la publicació d''Els versos satànics' li va proporcionar notorietat mundial alhora que el condemnava a viure protegit i amagat a l'ombra.

25 anys després, quan finalment ha pogut tornar a la normalitat, explica aquest calvari a la novel·la 'Joseph Anton'. "En aquells anys vaig aprendre que sóc més dur del que pensava. No vaig imaginar mai que podia resistir els 10 anys que va durar aquella amenaça en el seu màxim nivell. No obstant, míri'm, sóc aquí, no m'he tornat boig, allò no em va trencar". L'escriptor, nascut a Bombai el 1947, afegeix: "La intolerància islamista s'ha disparat i jo vaig ser una de les primeres peces llançades en aquesta guerra. Hem acabat acostumant-nos a sentir plantejaments de l'Edat Mitjana en ple segle XXI".

Rushdie és el protagonista de la portada en blanc i negre de 'Dominical', però hi ha altres personatges i continguts. El Cirque du Soleil presenta el 26 de desembre a Madrid 'The Immortal World Tour' consagrat a la figura de Michael Jackson. Un xou amb tots els ingredients per als amants del millor pop. A més, la troupe torna a Barcelona amb 'Alegría'.

Entrevista a Rubén Ochandiano i pàgines de motor

Entrevistem l'actor madrileny Rubén Ochandiano, que debuta com a escriptor amb una novel·la de forta càrrega emocional, 'Historia de amor sin título', mentre prepara la seva nova incursió en el teatre com a director. Serà amb 'Antígona'. A més, visitem l'univers Disney, concretament la seva biblioteca gràfica, el guardià dels tresors animats de Walt Disney, i descobrim una col·lecció d'escriptores que, malgrat que mereixerien figurar en la biblioteca universal, a penes són conegudes a Espanya.

'Dominical' destina unes pàgines al món del motor, amb les novetats que arribaran durant el 2013, entre elles el nou Range Rover, l'Opel Adam, el Mini Paceman, el Peugeot 2008, el Mazda6 Wagen, el McLaren P1, el nou Seat León, el Ranault Clio Grand Tour, etcètera.