Cinc segles d'eternitat a la Capella Sixtina

Els frescos que Miquel Àngel va pintar a l'oratori del Vaticà compleixen 500 anys

Cada any cinc milions de visitants es rendeixen davant la joia del renaixement italià

La Capella Sixtina, de Miquel Àngel, al Vaticà.

La Capella Sixtina, de Miquel Àngel, al Vaticà. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
NATÀLIA FARRÉ / Barcelona

El papa Juli II va inaugurar laCapella Sixtina el dia de Tots Sants del 1512 amb una missa solemne. El dia abans, un escultor convertit en pintor conegut com aMiquel Àngel havia donat els últims retocs al fresc de la volta. Segurament, ni l'un ni l'altre es van imaginar llavors que cinc segles després l'obra d'art es convertiria en una de les més alabades al món pels acadèmics i pel públic general.

Els primers la consideren un moment cabdal en la història de la pintura, i cinc milions de visitants desfilen cada any per sota seu. Xifra que converteix la volta on Buonarroti va estampar nou escenes del Gènesi en una de les obres més mediàtiques. Només 'La Gioconda' de Leonardo, amb gairebé nou milions de visites a l'any, i els marbres del Partenó, que sumen sis milions d'espectadors, superen en visites la Capella Sixtina.

Notícies relacionades

¿Això significa que la volta que va pintarMiquel Àngel és l'obra magna de la història de l'art? "Cinc segles després de la seva execució segueix sent una obra indiscutible. És eterna. El temps no passa per a ella i a molt poques obres els passa una cosa així, potser només a peces de l'antiguitat clàssica com la 'Victòria de Samotràcia' o els marbres de Fídies", explica Artur Ramon, galerista i historiador de l'art.

>>Llegiu la informació completa sobre l'aniversari de la Capella Sixtina a e-Periódico.sobre l'aniversari de la Capella Sixtina