15 MINUTS DE LECTURA

'Esguard', la primera revista en català per a iPad

El setmanari compta amb entrevistadors de luxe com Toni Aira, Mathew Three, Txe Arana o Màrius Serra

Miquel Calçada és el protagonista del primer número

Toni Aira entrevista Miquel Calçada en el número u del setmanari.

Toni Aira entrevista Miquel Calçada en el número u del setmanari. / ESGUARD

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

A partir d'aquest 11 de setembre ja està disponible a la pàgina de descàrregues d'Apple el número 1 del setmanari 'Esguard' --la primerarevista catalana per aiPad-- que estarà protagonitzat pelMiquel Calçada més polític.

El nucli central del setmanari és una entrevista disponible en els tres formats (text, àudio i vídeo) a càrrec deToni Aira, Mathew Three, Txe Arana i Màrius Serra. La nova publicació compta amb tres columnes d'opinió de primer nivell. Els col·laboradors, de periodicitat mensual sónNajat el Hachmi, Saül Gordillo, Salvador Macip, Rita Marzoa, Joan Ramon Resina, Quim Torra, Rosa Calafat, Sion Fullan i Francesc-Marc Álvaro.

La publicació, de caràcter generalista, està pensada per oferir tota mena de continguts d'actualitat des d'un punt de vista multimèdia. "La revista vol treure tot el profit dels sistemes iPad, apostar per la interactivitat, es pot llegir en uns quinze minuts i fuig dels esquemes convencionals del paper", destaca un dels impulsors, Germà Capdevila.

'Mirada còmplice'

Notícies relacionades

La tipografia de la nova capçalera recorda la famosa revista nord-americana d'entretenimentEsquire. El nom que defineix la identitat de la publicació, Esguard, recupera una paraula catalana en desús, mirada. El terme té un doble significat. Per un costat, significa mirada però també significa complicitat.

'Esguard' és la primera revista en català exclusiva per a iPad encara quea la seva pàgina de Faceebookels creadors asseguren que la versió per a dispositius Android estarà disponible a finals d'any. Durant els primers tres mesos la revista serà gratuïta i, a partir del 2013, tindrà un cost de 9,90 euros a l'any.