Anar al contingut

15 MINUTS DE LECTURA

'Esguard', la primera revista en català per a iPad

El setmanari compta amb entrevistadors de luxe com Toni Aira, Mathew Three, Txe Arana o Màrius Serra

Miquel Calçada és el protagonista del primer número

EL PERIÓDICO / Barcelona

A partir d'aquest 11 de setembre ja està disponible a la pàgina de descàrregues d'Apple el número 1 del setmanari 'Esguard' --la primera revista catalana per a iPad-- que estarà protagonitzat pel Miquel Calçada més polític.

El nucli central del setmanari és una entrevista disponible en els tres formats (text, àudio i vídeo) a càrrec de Toni Aira, Mathew Three, Txe Arana i Màrius Serra. La nova publicació compta amb tres columnes d'opinió de primer nivell. Els col·laboradors, de periodicitat mensual són Najat el Hachmi, Saül Gordillo, Salvador Macip, Rita Marzoa, Joan Ramon Resina, Quim Torra, Rosa Calafat, Sion Fullan i Francesc-Marc Álvaro.

La publicació, de caràcter generalista, està pensada per oferir tota mena de continguts d'actualitat des d'un punt de vista multimèdia. "La revista vol treure tot el profit dels sistemes iPad, apostar per la interactivitat, es pot llegir en uns quinze minuts i fuig dels esquemes convencionals del paper", destaca un dels impulsors, Germà Capdevila.

'Mirada còmplice'

La tipografia de la nova capçalera recorda la famosa revista nord-americana d'entreteniment Esquire. El nom que defineix la identitat de la publicació, Esguard, recupera una paraula catalana en desús, mirada. El terme té un doble significat. Per un costat, significa mirada però també significa complicitat.

'Esguard' és la primera revista en català exclusiva per a iPad encara que a la seva pàgina de Faceebook els creadors asseguren que la versió per a dispositius Android estarà disponible a finals d'any. Durant els primers tres mesos la revista serà gratuïta i, a partir del 2013, tindrà un cost de 9,90 euros a l'any.

0 Comentaris
cargando