TEATRE I MÚSICA

'Boys don't cry' enfronta el poder i la resistència

1
Es llegeix en minuts
IMMA FERNÁNDEZ
BARCELONA

Després de firmar la dramatúrgia de la coreografiaBallant a la sorra, de Maria Rovira, l'autora Victoria Szpunberg torna al Grec amb un text contundent,Boys don't cry, que aprofundeix en el poder, la resistència, l'èxit, el fracàs i les renúncies vitals. El muntatge, sota la direcció de Glòria Balañà, es representa al Teatre Lliure (Espai Lliure) fins diumenge que ve i recalarà al Tantarantana la temporada vinent.

Notícies relacionades

La trama parteix del retrobament de dos vells amics: un ha triomfat com a polític -Armand Villén-, i l'altre és un escriptor sense sort que se sent un fracassat -Francesc Garrido-. Alicia González Laá (dona del primer) i David Anguera completen l'elenc d'actors. «La trobada d'aquests homes provoca una explosió catàrtica en tots dos; cada un fa de mirall per a l'altre i serveix d'estímul per enfrontar-se al millor o al pitjor d'un mateix», va explicar la dramaturga, que enfronta dues maneres d'entendre i de caminar pel món. «L'obra transita entre la llum i la foscor; entre el poder i la resistència. La mateixa tensió que vivim avui», va afegir.

La directora Balañá va destacar l'«equilibrada barreja de realisme i d'absurd; d'humor i drama; mimetisme i patetisme» d'un text que «comença amb una bufetada que s'arrossega per tota l'obra».