67 dies i 1.152 quilòmetres de recorregut

Joan Riedweg presenta el documental sobre l'expedició d'Albert Bosch al Pol Sud

El film '2.304.400 passes' inclou imatges inèdites dels moments més emocionants de la travessia de l'aventurer

Tràiler del documental {’2.304.400} passos’, de Joan Riedweg. / JOAN RIEDWEG

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

El director i realitzadorJoan Riedwegha presentat aquest dimecres, 16 de maig, el llargmetratge2.304.400 passes. Es tracta d'un documental sobre la gesta d'Albert Bosch, que ha estat candidat a Català de l'Any 2011, per ser el primer català a travessar l'Antàrtida, sense ajuda externa, des de la costa fins alpol Sud. L'acte serà a les 19.30 hores a l'antiga fàbrica Damm de Barcelona.

Es tracta d'un film amb una “mínima intervenció” per part del director. Riedweg volia captar “la màxima naturalitat i veritat”. Per això, inclou imatges gravades pel mateix Bosch durant la travessia, tot i que no té formació audiovisual. Cada nit, l'aventurer català rebia instruccions del director per correu electrònic o telèfon via satèl·lit.

L'expedició estava dissenyada per portar-se a terme amb dues persones. Un dels moments més dramàtics va ser l'evacuació deCarles Gel, per lesió, i la decisió de Bosch de continuar en solitari assumint més riscos i arrossegant pes addicional en el seu equipatge fins als 138 quilos. És llavors quan la càmera es converteix en testimoni d'“una aventura que no deixa lloc per a la ficció”, assegura Riedweg. El viatge acaba el quatre de gener del 2012, 67 dies i 1.152 quilòmetres després del seu inici. Donades aquestes condicions i imprevistos, el director i realitzador ha posat l'atenció a “captar els sentiments i les sensacions”.

Del càlid Dakar a la gèlida Antàrtida

Notícies relacionades

Albert Bosch és un aventurer avesat a totes les superfícies i climatologies extremes. Ha participat en elDakar 10 vegades (dos en moto i vuit en cotxe), ha completat elProjecte 7 Cims, consistent a escalar els cims més alts de cada continent -acabant al cim de l'Everest- i és corredor habitual d'ultramaratons. La travessia al pol Sud, comptant només amb els seus propis mitjans, és la primera que aconsegueix un esportista espanyol.

Bosch es defineix com un emprenedor amant de l'esport i de totes aquelles aventures que comportin un cert repte personal. No s'ha especialitzat en cap faceta esportiva, però els seus punts forts són la capacitat estratègica, la resistència física i mental i la capacitat de reacció en situacions crítiques.