MONÒLEG POÈTIC

Sacristán recorda Machado al Teatre Sagarra

Sacristán recorda Machado al Teatre Sagarra_MEDIA_1

Sacristán recorda Machado al Teatre Sagarra_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts
J. C. S.
BARCELONA

Els versos d'Antonio Machado han trobat una veu immillorable en la de José Sacristán, el gran protagonista deCaminando con Antonio Machado.Aquest monòleg poètic farà aquesta nit al Teatre Sagarra, de Santa Coloma de Gramenet, la seva única parada catalana d'una llarga gira que ha portat el veterà actor espanyol a l'Argentina, per exemple. Ho ha fet amb la companyia de l'obra de l'insigne poeta desaparegut a Cotlliure el 1939, poc abans del final de la guerra civil espanyola.

La paraula de Machado s'imposa en una sòbria posada en escena en la qual Sacristán estarà acompanyat pel piano de Judith

Jauregui. Una cadira i un faristol acompanyen l'intèrpret, que, vestit de fosc, sense afaitar, amb barret i ulleres, recorda el poeta, que es va exiliar abans del final del conflicte i, malalt, va morir poc després de passar la frontera.

Notícies relacionades

TROBALLA DEL GERMÀ / Sacristán ha construït una mínima dramatúrgia a partir d'una troballa que va fer José, el germà del poeta, l'endemà de la seva mort a la localitat costanera francesa on està enterrat.

En aquell paper, hi havia escrites les frasesestos días azules i este sol de la infancia,amb les quals Sacristán ha ideat una proposta que recull el desig, imaginat pel veterà actor, del poeta de tornar a la seva Sevilla natal.Caminando con Antonio Machado es nodreix, segons Sacristán, dels poemes més íntims, socials i musicals de l'escriptor. I no ha recorregut als que va musicar Joan Manuel Serrat, més coneguts i que, segons l'opinió de l'actor madrileny, ja estan indissolublement units al cantautor català.