RÀnquING D'EL PERIÓDICO

L'humor que arriba de Suècia irromp amb força entre els llibres més venuts

El fenomen Jonas Jonasson i el seu 'L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra' es col·loca entre els cinc primers tant en català com en castellà

1
Es llegeix en minuts
CARLOS VALBUENA / Barcelona

Encara queEl presoner del cel, deCarlos Ruiz Zafón, iMemòria d'uns ulls pintats, deLluís Llach, lideren novament el rànquing que els dimecres es publica a l'edició impresa d'EL PERIÓDICO, aquesta setmana irromp amb força entre els títols més venuts de ficció, tant en català com en castellà,L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra / El abuelo que saltó por la ventana y se largó, de l'escriptor suecJonas Jonasson.

La novel·la de Jonasson, que s'ha convertit en tot un fenomen literari a Suècia, on ha venut més d'un milió d'exemplars, deu gran part de l'èxit a l'esbojarrat sentit de l'humor i la crítica ironia de l'aventura vital del seu atípic protagonista, que recorre mig món al llarg de tot el segle XX i es tuteja ambFranco,Stalin oTruman. És l'avi del títol, que el dia que fa 100 anys s'escapa de la residència on està ingressat i viu múltiples peripècies després de robar una maleta que conté 50 milions de corones.

El 'cas Millet'

Notícies relacionades

Dos títols destacats més que també entren per primera vegada en el rànquing sónEl temblor del héroe, d'Álvaro Pombo, iCrim de sang, de l'escriptor mallorquíSebastià Alzamora, novel·les guanyadores delpremi Nadal i delSant Jordi, respectivament, i que se sumen al vencedor delPla,Quan érem feliços, deRafael Nadal, número dos en la segona setmana a la llista.

En la categoria de no-ficció en català puja a dalt de totFèlix Millet. El gran impostor, un llibre en què el periodistaJordi Panyella ofereix una anàlisi documentada amb tot el que s'ha de4 saber sobre elcas Millet i els seus principals protagonistes.