NOVA VISITA DE LA DIVA ISLANDESA

Björk tornarà a actuar a Barcelona al Primavera Sound

La cantant presentarà el seu últim disc, 'Biophilia', que té aplicacions per a iPhone i iPad

Caràtula de ’Biophilia’, el nou disc de Björk.

Caràtula de ’Biophilia’, el nou disc de Björk.

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL / Barcelona

La cantant islandesa Björk tornarà de nou a Barcelona, després del seu sonat concert al Gran Teatre del Liceu (2001) i el seu més recent bolo convidada pel Sònar (2003). Aquesta vegada és el festival Primavera Sound qui l'ha convidat per presentar el seu últim disc,Biophilia.

La mostra, que se celebrarà del 30 de maig al 3 de juny alParc del Fòrum, acaba de confirmar més noms del cartell: Codeine, Guided by Voices, Jeff Magnum, Other Lives i Yo la tengo. 

Amb Biophilia, la sempre sorprenent cantant ha trencat quatre anys de silenci discogràfic i ha transgredit encara més els límits artístics i de suport i formes d'expressió: a més de comercialitzar-se com a àlbum habitual, també és una espècie d'aplicacions per a l'iPad i l'iPhone en què l'usuari pot entrar i explorar dins de cada cançó.

Notícies relacionades

Les seves noves composicions incorporen tota mena de piruetes vocals, angulosos ritmes electrònics i inusuals instruments: un orgue tubular antic però que es controla digitalment, una arpa en forma de pèndol gegant, una bobina de Tesla connectada a un sintetitzador i artefactes semianalògics que aprofiten les forces de la naturalesa per transformar-les en música. És, sense cap mena de dubte, el seu projecte més ambiciós fins ara.

Serà la cinquena vegada que la cantant islandesa actua a Barcelona.