LES CONSEQÜÈNCIES DE LA CRISI PROVOCADA PER LA 'LLEI SINDE'

Iciar Bollain rellevarà Álex de la Iglesia al capdavant de l'Acadèmia del Cine

L'encara president de la institució es reuneix aquest dijous amb la junta directiva per tancar els detalls de la dimissió

Els acadèmics respecten la renúncia del director i neguen que aquest abandonament divideixi l'entitat

Iciar Bollain, en una imatge d’arxiu.

Iciar Bollain, en una imatge d’arxiu. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
OLGA PEREDA / Madrid

Hi ha vida després d'Álex de la Iglesia. Cap dels acadèmics consultats per aquest diari ha vaticinat cap terratrèmol a l'Acadèmia de Cine, la junta directiva de la qual es reuneix aquest dijous de manera extraordinària per escoltar l'encara president, que dimarts va donar per liquidat el seu periple com a capità del vaixell del cine espanyol.

Si no canvia d'opinió, De la Iglesia -que va anunciar la seva dimissió un dia després que el Govern arribés a un acord amb el PP i CiU per ressuscitar la llei antidescàrregues- deixarà de ser president després de la fastuosa gala dels premis Goya, el 13 de febrer. La seva butaca serà ocupada per la directora Iciar Bollain, actual vicepresidenta de la institució. Així ho dictaminen els estatuts de l'Acadèmia.

Notícies relacionades

Malgrat que alguns acadèmics, com l'actor Antonio Resines, va demanar al director deBalada triste de trompeta que reconsiderés la seva decisió, l'encara president de l'Acadèmia va reiterar que no hi ha marxa enrere. Segons la seva opinió, els polítics no han escoltat prou l'anomenat col·lectiu internauta, que estudia portar la futura normativa (tan bon punt sigui ratificada al Parlament) davant el Tribunal Constitucional.

Els acadèmics, en contra de De la Iglesia, creuen que la legislació és un bon punt de partida per començar a lluitar contra aquells que pensen que consumir cultura ha de ser gratuït. “El dia que a mi em donin de franc la vivenda, el menjar i la roba jo també posaré de franc el meu treball a la xarxa”, va concloure el director José Luis Cuerda.