RECAPTACIÓ

'3 metros sobre el cielo' vola en el seu primer cap de setmana

La història d'amor juvenil obté la millor arrencada de l'any amb més de 2 milions de €

El film de Fernando González Molina supera en el rànquing 'Los ojos de Julia'

Tràiler de ’Tres metros sobre el cielo’. / periodico

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Totes les expectatives que va despertar l'estrena de 3 metros sobre el cielo s'han confirmat amb una taquilla de rècord. La pel·lícula protagonitzada per Mario Casas i María Valverde s'ha convertit en el film espanyol del 2010 amb la recaptació més alta el seu primer cap de setmana d'exhibició. Més de 315.000 espectadors van veure, de divendres a diumenge, a 392 sales l'adaptació cinematogràfica del primer supervendes de l'escriptor italià Federico Moccia, cosa que va suposar una recaptació de més de 2.050.000 euros.

3 metros sobre el cielo supera Los ojos de Julia, que el cap de setmana de l'estrena -l'últim de l'octubre- va aconseguir una recaptació d'1,66 milions (Antena 3 TV va participar en la producció dels dos films). Aquesta xifra es va ampliar el dilluns següent, també festiu, fins a 2,17 milions, segons la pàgina web especialitzada Boxoffice.es. Una circumstància que ara pot tornar a repetir-se. En aquesta classificació del 2010 sobre grans estrenes espanyoles el seu primer cap de setmana, la tercera posició és per a Que se mueran los feos, amb 1,34 milions.

Aquest primer amor que viuen Hache (Mario Casas) i Babi (María Valverde), rodat a Barcelona, ha enganxat els espectadors gràcies a una història eterna i al carisma dels seus intèrprets, que encarnen dos joves de mons oposats. Babi és una adolescent de classe mitjana-alta, ben educada. Hache és el contrari: rebel, impulsiu i amb facilitat per embarcar-se en baralles diverses.

No només són joves els protagonistes. També ho és el director del film, Fernando González Molina, que als 35 anys firma el seu segon gran èxit després del que va obtenir l'any passat amb Fuga de cerebros. Entretenir el públic és la màxima que marca tots els treballs d'aquest cineasta, admirador confés de Mario Casas, a qui ja va dirigir a la sèrie televisiva Los hombres de Paco. «Sempre em moc amb l'ansietat d'arribar a l'espectador», sentencia sense embuts.

Notícies relacionades

La resposta del públic accelerarà, sens dubte, l'adaptació d'una altra novel·la de Moccia que prepara el mateix equip i productora. Tengo ganas de ti serà el títol d'aquesta entrega, en què apareixerà un nou personatge femení.

3 metros sobre el cielo demostra, per una altra part, que una producció espanyola també pot seguir l'empremta, per exemple, de Crepuscle en el pas de la literatura al cine amb el suport del gran públic.