RECITAL

Buika torna al Palau amb el premiat 'El último trago'

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL
BARCELONA

Principi i final de parada. Al Palau de la Música, Concha Buika va començar el 2009 la gira d'El último trago (el seu sentit homenatge a Chavela Vargas) i aquí l'acaba avui, convidada per tercera vegada pel Voll-Damm Festival de Jazz

de Barcelona (i el seu tercer sould out). L'artista acaba d'arrasar en terres americanes, on precisament va saber que acabava de guanyar un Grammy Llatí amb aquest inspirat disc.

Notícies relacionades

Buika va recordar ahir, divertida, que la primera vegada que va trepitjar el Palau va ser com a corista del també mallorquí Tomeu Penya. La cantant d'origen guineà també va parlar del que ha suposat treballar en la pròxima pel·lícula de Pedro Almodóvar, La piel que habito. «Va ser molt divertit. M'ho van fer fàcil. Ell i Antonio Banderas, que va acabar ballant amb mi perquè em tranquil·litzés, em van ajudar molt. Vaig cantar dues peces i hi tinc una frase que ¡com em va costar! No sé com els actors poden ordenar-se el cap amb tant moviment de gent, càmeres, cables...»

De fet, la seva experiència cinematogràfica inclou més camps: el seu germà Robacho acaba de rodar un curt inspirat en un dels seus poemes (De la soledad al infierno). Versos que, per cert, recollirà en el seu segon llibre, que té previst publicar a la primavera i que comptarà «al seu torn amb reflexions, faules i càntics». Mentrestant, la seva agenda musical inclou, entre altres guindes, un projecte amb Chick Corea (a petició d'ell), amb qui ja s'està enviant «cartes i fins i tot dibuixos».