PROJECTE

La Fura dels Baus estrenarà 'Macbeth' a la Scala de Milà

El muntatge estarà el 2013 dins del programa del bicentenari de Verdi

1
Es llegeix en minuts
CÉSAR LÓPEZ ROSELL
BARCELONA

La polèmica del debut de La Fura dels Baus a La Scala de Milà ambTannhäusser, de Wagner, no només no ha afectat la seva col·laboració amb el coliseu líric milanès sinó que ha servit d’estímul per impulsar nous projectes. L’intendent del teatre, Stéphane Lissner, ha encarregat a Carlüs Padrissa una nova producció deMacbeth, que s’estrenarà l’11 d’abril del 2013 i serà el plat fort de la programació relacionada amb el bicentenari de Verdi.

Notícies relacionades

Amb els contractes ja redactats, les dues parts estan elaborant el pla de treball previ. Lissner, molt satisfet pel resultat del muntatge de l’òpera de Wagner, va treure importància a la reacció del sector radical de públic el dia de lapremière, dimecres passat, i va garantir a La Fura un càsting de molta volada per a la magna obra de Verdi, de quatre actes, basada en la cèlebre tragèdia de William Shakespeare. Amb aquesta composició, l’autor va fer un gir cap al verdader drama musical, que no seguia les tradicionals convencions de l’òpera italiana.

REACCIONS POSITIVES / Les protestes que van acompanyar les ovacions del primer dia deTannhäusserja no es van repetir en la funció de dissabte, dominada pels aplaudiments, salvant alguna amb prou feines perceptible reacció contrària en un esdeveniment d’aires històrics. No en va La Fura ha debutat al coliseu milanès amb la que és la seva cinquena versió d’una obra de Wagner.