ÀLBUM REALITZAT GRÀCIES AL MICROMECENATGE

Second torna a començar

El grup de rock presenta demà a Bikini 'Viaje iniciático' H El primer disc que edita després de concloure el seu contracte amb una multinacional conté peces enigmàtiques, emocionals i reivindicatives

El grup murcià interpreta ’Primera vez’ en acústic directe. / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

Second, grup de rock murcià que lidera Sean Frutos, tenia ganes de tornar als orígens, tornar a ser una banda independent com quan van iniciar la seva aventura musical fa 18 anys. Així és com han gravat el seu setè disc d'estudi, Viaje iniciático, una aventura que ha sigut possible realitzar amb els 30.000 euros recaptats a través del micromecenatge. Demà el presenten a la sala Bikini.

«Vam aconseguir el doble del que necessitàvem, cosa que ens ha permès fer el disc amb més cura i més detall. Això es nota en el so», comenten.

El to de l'àlbum, molt diferent del seu anterior, Montaña rusa, convida a endinsar-se en llocs misteriosos a través de cançons guitarreres a vegades, més atmosfèriques unes altres. «És un disc molt enigmàtic i emocional però també hi ha cançons reivindicatives», apunta Sean Frutos. Cada una de les onze peces submergeix l'oient en un univers diferent. «Aquest disc està fet des de la sinceritat. Per això també és reivindicatiu. Vivim uns moments en què s'ha de parlar clar», diu en referència a peces com Nos miran mal Pueblo submarino, on critiquen «la por al canvi», comenten. A EL PERIÓDICO van cantar Primera vez, un bell tema de desamor. «Els desenganys sempre inspiren més que les històries felices».

 

Noves sonoritats

 

El procés creatiu ha sigut més experimental i pausat que en anteriors treballs. «Volíem buscar noves sonoritats. El procés s'ha basat molt en els assajos i ens hem permès provar i experimentar sons nous. Aquí hem donat curs a les cançons a veure on ens portaven. Diguem que ha sigut una mica més artesà. Les cançons tenen moltes capes».

En aquesta ocasió el productor, el seu amic Juan Antonio Ross, va assistir des del primer dia als assajos com si fos un més del grup. «És la primera vegada que hem tingut el productor tan a prop, aportant idees des del primer moment o catalitzant les nostres. Ha sigut un procés molt natural».

 

El passat dia 30 van iniciar la gira a Múrcia i encara que a Barcelona no són tan populars com a la zona de Llevant d'on procedeixen, aspiren a omplir la sala Bikini amb el seu potent i energètic directe. «No ens podem queixar. Fa 18 anys que estem en el món de la música i vivim d'això, una cosa que ni ens imaginàvem que podia passar quan vam començar a tocar», afirmen. Però volen créixer, arribar a més gent sense trair la seva essència. Entre els seus somnis figura donar-se a conèixer més i tocar en altres països. «L'avantatge de ser independents és que podem llicenciar i editar el nostre treball en altres llocs. Volem saltar l'oceà, anar a Mèxic i a l'Argentina».

 

També els agradaria repetir en el cine després de participar en la banda sonora de Solo química, d'Alfonso Albacete, per a la qual van crear dues cançons: Nueva sensación Horizonte naranja. «Allò va ser un repte. Ens va treure de la nostra rutina», recorden. «Nueva sensación ens va quedar una mica estranya però amb l'altra, en canvi, ens vam identificar més. De fet la portem en els nostres directes».

Notícies relacionades

Vea l'acústic de 'Primera vegada' amb el mòbil o

en e-periodico.és