GIR LINGÜÍSTIC AL CASTELLÀ

La revolució de Vuit

El grup presenta aquesta nit a Luz de Gas el disc 'Un mundo por delante', amb un 'single' en què critiquen els que "s'enriqueixen a costa del seu benestar"

Música Directa: Acústic de Vuit / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL
BARCELONA

Carlos Martínez (veu) i Òscar Villoria (bateria) aclareixen que Vuit no s'ha convertit en un grup «de cançó protesta». I que l'elecció del senzill del seu quart disc, Un mundo por delante, que aquesta nit presenten a Luz de Gas, va sorgir de la discogràfica. El cas és que Nuestra revolución és un single potent: «Y las calles se llenan de gente/ que quiere hacerse escuchar/ Están hartos de que manden los de siempre/ y los que se enriquecen a costa de su bienestar», fa la tornada. «Tots dos som pares. I pensem que estaria bé que els nostres fills sabessin la convulsa època que ens està tocant viure», explica el cantant.

«A Vuit sempre li ha interessat explicar històries, transmetre coses  amb les quals la gent es pugui identificar», afegeix Villoria. D'aquí sorgeix una altra de les seves noves peces, Rocío: «Antes estudiar era una garantía para trabajar/ pero tal como está el patio te toca improvisar», canten en aquesta composició sobre la història d'una gogó.

 

Notícies relacionades

En aquesta vocació del grup per reflectir els temps actuals no hi falta l'humor. La prova és Y me dejó, on retraten un «puto yonkie de su iphone», incapaç de concebre la seva vida sense Whatsapp, Facebook, Twitter... ¿Són conscients que una lletra com aquesta té data de caducitat? «Segurament, però així recordarem que enganxada que estava la nostra generació a les xarxes socials», diu el vocalista.

En aquest nou àlbum, Vuit ha apostat per uns ritmes més animats. I passen del català al castellà, la llengua materna del compositor. «Tenim un públic més musical que polític», subratlla el líder d'una banda que acaba de tocar a Xangai.