PRÈVIA DEL GRAN PREMI DE RÚSSIA

Pols salvatge a la pista i més enllà entre Verstappen i Hamilton

  • Verstappen sortirà últim a Sotxi després de canviar el motor del Red Bull, però enfoca el seu assalt final al títol amb màxima ambició. 

  • El neerlandès es burla dels consells de Hamilton per lidiar amb la pressió

Pols salvatge a la pista i més enllà entre Verstappen i Hamilton

Reuters / Leonhard Foeger

2
Es llegeix en minuts

Queden vuit grans premis perquè abaixi el teló el Mundial més disputat dels últims anys. El Gran Premi de Rússia, aquest cap de setmana, serà un nou capítol en la lluita acarnissada que mantenen Max Verstappen i Lewis Hamilton. El pols a la pista és salvatge. A Silverstone el neerlandès va acabar a l’hospital després d’impactar contra el mur a gran velocitat després d’una polèmica maniobra del britànic. I a Monza, fa dues setmanes, el sistema de protecció ‘Halo’ va salvar la vida a Hamilton quan el Red Bull va passar literalment per sobre del Mercedes. Però a hores d’ara, la batalla va més enllà. Hamilton i Verstappen han entrat també en una guerra psicològica.

Dijous, abans que comencés l’acció a Sotxi, l’heptacampió del món va assumir el rol de pilot veterà que mira d’asserenar els ànims del seu jove i impetuós rival. «Sé el que és lluitar pel teu primer campionat, hi ha molta pressió, grans expectatives... el desig de guanyar és enorme. Ell no ho admetrà i no faré una suposició, només dic que recordo com va ser la meva primera vegada. Va ser difícil, intens, vaig passar per moltes emocions i no sempre ho manejava de la millor manera. M’identifico amb Max i l’entenc. Sé que continuarem creixent a partir d’això», va analitzar Hamilton. 

Als seus 36 anys, el britànic considera que té una visió més àmplia i llança una advertència al neerlandès: «Després de tant temps, per a mi és molt més fàcil lidiar amb la pressió. Hem de ser intel·ligents i saber que hi ha un moment en què no faràs una corba. Es tracta d’assegurar-te que vius per lluitar en la següent. I és realment a través de l’experiència com trobes aquest equilibri i saps que no tot es guanya en una corba».

La ironia de Max

Verstappen, que arriba amb cinc punts d’avantatge en el Mundial a Rússia, però sortirà des del fons de la graella després de rebre tres llocs de sanció per l’accident de Monza i uns més per canviar el motor i diversos elements del seu Red Bull, no va encaixar el to alliçonador de Hamilton i li va contestar amb ironia: «¡Estic tan nerviós que amb prou feines puc dormir! És tan horrible lluitar per un títol, realment ho odio...», va començar el seu discurs en roda de premsa.

Notícies relacionades

«Si algú em coneix sap que estic molt relaxat i no em puc molestar. És la millor sensació tenir un gran cotxe en el qual poder afrontar cada cap de setmana per lluitar per la victòria. No importa si estàs liderant un campionat o no», va explicar el líder. «Els comentaris (de Hamilton) només demostren que ell realment no em coneix. Cosa que està bé, tampoc necessito conèixer-lo i saber com és ell completament. Només em concentro en mi mateix. Disfruto sent al davant i amb sort podré continuar fent-ho durant molt temps», va concloure un altiu Verstappen. 

No parla precisament de Rússia, on arrencarà últim. Una oportunitat que Hamilton ha d’esprémer al màxim aquest diumenge. Perquè a partir d’aquí, Max tindrà un motor fresc per abordar amb garanties la recta final d’un campionat que treu espurnes.