FÓRMULA 1

Russell serà el pròxim company de Hamilton a Mercedes

Després de la marxa de Bottas a Alfa Romeo, el jove pilot britànic ocuparà el seient buit de l’escuderia de Toto Wolff

Russell serà el pròxim company de Hamilton a Mercedes

Mercedes F1 Team

4
Es llegeix en minuts

L’escuderia Mercedes ha confirmat els rumors que s’anaven accentuant aquests últims dies al pàdoc. El jove pilot anglès George Russell arribarà a l’equip el 2022 per reemplaçar Valtteri Bottas i compartir ‘box’ amb l’heptacampió mundial Lewis Hamilton. Un dia després d’anunciar la sortida de Bottas a Alfa Romeo, els alemanys oficialitzen el fitxatge de Russell, procedent de Williams, on ha demostrat el seu talent malgrat pilotar un cotxe poc competitiu.

El britànic, de 23 anys, es va unir al programa de joves pilots de Mercedes el 2017 i va donar mostres del seu talent proclamant-se campió tant en la GP-3 com en la Fórmula 2, abans de fer el salt a la F-1 el 2019 amb l’equip Williams. El pròxim hivern arribarà a Mercedes després de firmar «un contracte a llarg termini», com va avançar l’equip de Hamilton sense detallar la durada exacta de l’acord.

«Mentiria si digués que no estic absolutament emocionat. És una gran oportunitat i vull aprofitar-la amb les dues mans. Però no em faig il·lusions quant a la magnitud del desafiament; serà una corba d’aprenentatge costeruda. Valtteri ha deixat el llistó alt, rendint consistentment setmana rere setmana, aconseguint victòries, ‘poles’ i ajudant a guanyar diversos títols de constructors», va recordar Russell en un comunicat.

Respecte a Hamilton, es va referir al seu compatriota com «el millor pilot de tots els temps». «He admirat Lewis des que estava a karts i l’oportunitat d’aprendre d’algú que s’ha convertit en un model a seguir tant dins com fora de la pista només em pot beneficiar com a pilot i com a ésser humà», va dir.

Per la seva banda, el director de l’equip, Toto Wolff, va reconèixer que «no ha sigut una decisió senzilla» desprendre’s de Bottas, però que ha ajudat el fet que Russell hagi sigut «un guanyador en totes les categories» que ha competit.

2n a Spa-Francorchamps

Des del seu debut a la F-1, ha estat sempre en el punt de mira de Mercedes, i el seu resultat més notable, amb un dels pitjors cotxes de la graella, va ser el segon lloc en la classificació en el passat Gran Premi de Bèlgica, on també quedaria segon en la carrera després de la no-disputa per la pluja. Al GP de Bahrain del 2020, Russell ja va estar a prop de guanyar la carrera amb el cotxe de Hamilton (absent per Covid-19), si no hagués estat per un error de l’equip en un ‘pit stop’.

«Tenim el desafiament d’ajudar-lo a continuar aprenent dins del nostre entorn i al costat de Lewis, el millor pilot de F-1 de tots els temps. Estic segur que a mesura que la seva relació creixi, formaran un equip fort i compliran amb Mercedes dins i fora de la pista en els pròxims anys. Ja hem anunciat els nostres plans per al 2022 i ara el nostre enfocament torna a les últimes nou carreres d’aquesta temporada i a donar-ho tot per aconseguir els títols mundials», va indicar.

Bottas fitxa per Alfa Romeo

El pilot finlandès Valtteri Bottas, campió de nou GP, es va deslligar ahir de l’escuderia alemanya Mercedes i substituirà el seu compatriota Kimi Raikkonen a Alfa Romeo per a la temporada 2022 després de la firma d’un contracte multianual, va informar Sauber en un comunicat oficial.

Bottas abandonarà les files de Mercedes després de cinc anys assumint un paper secundari, eclipsat per l’heptacampió britànic Lewis Hamilton. Abans, el dos vegades subcampió del món (2019 i 2020), va pilotar per a l’escuderia anglesa Williams, des del 2013 fins al seu fitxatge per Mercedes.

«S’obre un nou capítol en la meva carrera com a pilot: estic emocionat d’unir-me a Alfa Romeo per al que serà un nou desafiament amb un fabricant icònic. Serà un honor representar aquesta marca», va declarar el pilot. Bottas es va mostrar agraït amb el seu nou equip i va assegurar que està «disfrutant de l’oportunitat d’ajudar que l’equip avanci en la graella, especialment amb les noves regulacions el 2022 que donen a l’equip l’oportunitat de fer un salt en el rendiment».

Notícies relacionades

Frédéric Vasseur, director de l’equip suís Alfa Romeo, va valorar l’arribada de Bottas a l’escuderia: «És un plaer donar la benvinguda a Valtteri a l’equip i esperem amb ànsies el nostre viatge junts. És el pilot adequat per ajudar Alfa Romeo a fer un pas endavant cap a la part davantera de la graella».

«El contracte de diversos anys que ens porta li dona tant a Valtteri com a l’equip l’estabilitat que necessitem per construir el nostre projecte en un moment crucial per a la fórmula 1. Estem entusiasmats amb el que ens ofereix el futur», va afegir Vasseur.