El Mundial de Fórmula 1

Verstappen regna a casa

  • El pilot dels Països Baixos s’ha anotat la seva setena victòria de la temporada al circuit de Zandvoort i davant el deliri de la seva afició

  • Fernando Alonso ha arriscat al límit a la sortida i ha acabat 6è després de superar Sainz, amb problemes a la recta final 

Verstappen regna a casa

Piroshka Van de Wow / Reuters

3
Es llegeix en minuts

Max Verstappen ha provocat el deliri col·lectiu en el circuit neerlandès de Zandvoort, que ha celebrat la tornada de la Fórmula 1 trenta-sis anys després de la millor manera possible: amb exhibició i victòria inapel·lable de l’ídol local. El pilot de Red Bull, que ha arrencat en ‘pole’ per setena vegada aquest any, ha posat terra pel mig després d’una sortida prodigiosa i ni les estratègies de pneumàtics ni la pressió de Lewis Hamilton han impedit que s’anotés el seu setè triomf en tretze grans premis, recuperant a més el liderat del Mundial.

La brillantor d’Alonso

En un traçat difícil, en el qual els errors es paguen molt cars, Fernando Alonso ha protagonitzat una altra de les seves sortides de ‘ciència-ficció’ i ha arriscat al límit per guanyar dues posicions, passant del novè al setè lloc en la primera volta. L’asturià ja va avisar dissabte que caldria ser «molt agressiu d’entrada» per intentar buscar la seva oportunitat. I ho ha complert amb un superb doble avançament al seu company Esteban Ocon i Antonio Giovinazzi, amb el qual ha arribat a tocar-se.

Verstappen ha arrencat com una exhalació, sense donar cap opció a Hamilton, evitant així el sempre perillós cos a cos amb l’anglès. Al ‘top sis’, tots han conservat la seva posició, amb Bottas com a tercer en discòrdia, per davant de Gasly i els dos Ferrari de Sainz i Leclerc. En tot just dues voltes, el neerlandès rodava ja amb més de dos segons d’avantatge sobre Hamilton, que s’ha replantejat les seves opcions i ha apostat llavors per una estratègia a dues parades, obligant Max a seguir el seu exemple.

Mercedes, a l’atac

Mercedes ha intentat una jugada de dos contra un, mantenint en pista Bottas, per davant de Verstappen i Hamilton. El de Red Bull ha entès ràpidament la ‘trampa’ i ha hagut d’anar a totes per depassar el finlandès, que s’ha apartat per deixar pas el seu company. El pols Verstappen-Hamilton ha continuat ja sense grans sobresalts. Tal com es preveia, el traçat neerlandès complica moltíssim els avançaments i l’acció a la pista s’ha estabilitzat.

Una virolla de Vettel en la corba peraltada 3, la mateixa en la qual dissabte es va estavellar Sainz, ha estat a punt d’acabar amb la carrera de l’alemany i de passada amb la de Bottas, que l’ha esquivat per mil·límetres. No hi ha hagut cap cotxe de seguretat com molts esperaven.

Després de 40 voltes, Hamilton ha tornat a l’atac i ha intentat un nou ‘undercut’ a Verstappen. El de Red Bull ha replicat amb una parada rècord (2.1) i ha tornat a pista de nou per davant de l’heptacampió, que s’ha trobat trànsit i no ha tingut recompensa.

‘Mad’ Max, que els 70.000 aficionats presents a les grades han mimat durant tota la carrera, ha encarat la recta final amb més de 3 segons d’avantatge sobre Lewis. Suficient per dosificar-se i regalar als seus fans una autèntica ‘festa orange’. Verstappen ha travessat la meta per davant dels dos Mercedes.

Notícies relacionades

 Carlos Sainz ha tingut molts problemes per aguantar el ritme en les últimes voltes i no ha pogut contenir Fernando Alonso, que li ha arrabassat la sisena plaça al final després d’un bonic pols dels dos espanyols.

Després de tocar fons sota el diluvi d’Spa-Francorchamps, la Fórmula 1 s’ha retrobat amb el millor espectacle i la setmana vinent tancarà el ‘tríptic’ postestiuenc al Gran Premi d’Itàlia. Verstappen arribarà líder per 3 punts a Monza, que podria ser l’escenari en el qual Mercedes reveli el secret més mal guardat del Mundial i anunciï George Russell com a relleu de Valtteri Bottas per al 2022.