SEGON GP DE F-1 A ÀUSTRIA

Hamilton: «Alonso tornarà en forma»

La graella celebra la tornada de l'asturià i es pregunta pel futur de Vettel en la segona carrera consecutiva al Red Bull Ring

De Ricciardo, pilot que Alonso substituirà l'any que ve a Renault, assegura que no pensa deixar-li el monoplaça perquè el provi

rozas54045656 23 11 2018 fernando alonso se r e junto a lewis hamilton  de200710180007

rozas54045656 23 11 2018 fernando alonso se r e junto a lewis hamilton de200710180007 / DPPI AFP7

4
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

«Però no sé què té, ¿40 anys?», Lewis Hamilton va fer broma amb la tornada de Fernando Alonso tot i que no més que Daniel Ricciardo. «No, no li deixaré el meu cotxe perquè rodi algun divendres. Fernando no necessita ajuda», va dir igual de somrient l’australià. Tots els pilots van parlar de la tornada de l’espanyol a la F-1, del benefici que això suposa per a la disciplina, en l’arrencada de la segona carrera de la temporada, el Gran Premi d’Estíria, la segona carrera consecutiva al Red Bull Ring

Tant és així, que el nom d’Alonso va sonar al cap de tots quan Ricciardo va haver de passar per la clínica del Red Bull Ring després d’un aparatós accident a la segona mànega de lliures. L’australià no es va fer més mal que els d’un cop de 10G, cosa que obliga a la revisió i sol proporcionar una petita coixesa durant tot el cap de setmana. Max Verstappen va aconseguir el millor temps de la jornada i Carlos Sainz va ser cinquè, una taula de temps que pren importància si la pluja prevista per demà dissabte impossibilita la celebració de la classificació.

Renault, estrella de divendres

Seran Ricciardo i Esteban Ocon els que defensaran els progressos de Renault, tot i que al pàdoc es continua parlant de la tornada d’Alonso per al 2021. «Al final, com més pilots top hi hagi sempre serà millor per a aquest esport. Li dono la benvinguda, tot i que no sé quines són les seves raons. Hi veig pros i contres. L’experiència és molt important i ho serà a Renault. L’experiència pot ajudar un equip per anar en la bona direcció», va argumentar Hamilton. «Michael va tornar a aquesta edat i era genial. No tinc dubtes sobre Fernando, estarà en bona forma. Per mi està bé. Jo era el segon més gran de la graella (Kimi Raikkonen és el més veterà) i ara seré el tercer. És genial», va explicar l’hexacampió.

Hamilton també va parlar del mercat. Per al campioníssim no seria bo que Sebastian Vettel es quedés sense un volant l’any que ve: «La F-1 sempre continuarà, algú ens substituirà. No crec que la F-1 hagi perdut res mai, sempre creix i va en la bona direcció. Si Seb se n’anés seria una pena, perquè encara té moltes coses per donar a aquest esport i moltes per aconseguir. Volem que es quedin els campions del món, Seb i Fernando ho són, així que és bo per a l’esport», va concloure el dominador dels últims anys.

«És molt bo per a la F-1 que campions com Fernando i Seb [Vettel] segueixin entre nosaltres, és molt bo per a l’esport en general»

Lewis Hamilton

Campió de F-1 amb Mercedes

Vettel va reconèixer haver mantingut «converses amb Renault, però és evident que han elegit un altre camí», va dir en relació amb el fitxatge d’Alonso. Les seves possibilitats es redueixen ara a un volant a Racing Point –«Stroll, que és un amic, el va temptar, però tot i que aquest any van molt bé, el lloc de Fernando ha de ser a Renault», va revelar Flavio Briatore– perquè a Red Bull no sembla que vulguin obrir-li la porta de tornada si no intervé una hecatombe en el rendiment d’Alexander Albon, «que és mig tailandès, el mateix país d’origen de la família que controla el 51% de les accions de la marca Red Bull», explica Helmut Markko, assessor de l’equip en matèria de pilots. Els caps de Mercedes insisteixen que la prioritat és renovar els seus pilots actuals, així que a Vettel no li queden gaires forats en què mirar.

Sainz i Ferrari

Notícies relacionades

Sí que en té Sainz, el substitut de Vettel a Ferrari, l’aposta de Maranello amb Charles Leclerc. «Estic content, perquè amb la tornada d’Alonso hi haurà més atenció a la F-1 a Espanya, més de la que hi hauria pel fet de tenir un pilot espanyol a Ferrari», explica ‘Carletes’, amb l’aclaparadora lògica amb què sol expressar-se gairebé sempre. «Crec que la seva tornada és una bona notícia, perquè la F-1 és per als millors pilots i ell n’és un. Crec que ens divertirem l’any que ve i tenir-lo de tornada és una bona notícia», va explicar el madrileny.

«No m’importaria haver de lluitar un Mundial amb Alonso; seria estrany, amb el que ens ha costat tenir un cotxe competitiu. El que és clar –va continuar explicant el pilot encara de McLaren–, és que per lluitar per un Mundial has de lluitar contra els millors, i a mi m’agradaria que els millors pilots estiguin al cotxe correcte, perquè així tindria més valor. No m’importaria, seria una situació rara o inesperada després del que ens ha costat als dos estar en un cotxe competitiu, però no descarto res», conclou el madrileny.