GP D'ALEMANYA DE F-1

El millor Hamilton humilia Vettel a casa seva

L'anglès, que va començar al lloc 14è de la graella, va remuntar fins a victòria mentre Vettel, pressionat, va acabar estrellat contra el mur

rozas44414868 mercedes  british driver lewis hamilton celebrates after win180722171827

rozas44414868 mercedes british driver lewis hamilton celebrates after win180722171827 / ANDREJ ISAKOVIC

3
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

“Ho sento, nois, ho sento”, sanglotava entre llàgrimes Sebastian Vettel (Ferrari) per ràdio, mentre pegava amb les seves mans el volant una vegada i una altra. Havia sigut humiliat a 40 quilòmetres de la seva casa de Heppenheim, enmig de l’estadi de Hockenheim, davant de milers i milers de compatriotes que omplien les seves enormes grades. Es va sortir recte contra el mur com un principiant, quan intentava respondre a l’atac de Lewis Hamilton (Mercedes) en el moment en què la pluja estrenyia els dos pentacampions, els dos candidats al títol. És difícil imaginar una situació més dolorosa per cedir el lideratge al gran rival que arrencava 14è a la graella a causa d’una avaria mecànica. L’abandonament de Vettel ha regalat 25 punts a Hamilton, el seu pitjor enemic.  “L’amor ho conquista tot”, va resumir l’anglès des del seu costat més místic per ràdio després de veure la bandera de quadres.

Sensacional inici d’Hamilton

Hamilton va donar una altra lliçó de pilotatge, coratge, sang freda. Fa 15 dies, el britànic va remuntar des de l’últim fins al segon lloc. Pero Hockehheim és un traçat molt més estret que Silverstone. Avançar era una tasca dificil, però a les primeres voltes, el pilot de Mercedes es va desfer de Shirotkin, Ocón, Alonso, Leclerc, Sainz, Grosjean, Pérez, Hulkenberg, Magnusen... A la volta 15, ja era cinquè, després de Vettel, Bottas, Raikkonen i Verstappen, a 17 segons del líder. “Ho vaig donar tot, sabia que podia passar, perquè va ploure i això ens va donar la possibilitat. Espero que això consolidi encara més la confiança de l’equip en mi, perquè jo confio plenament en aquest equip”, va explicar l’anglès de Mercedes.

La pluja va arribar quan la carrera s’havia estabilitzat, quan Ferrari va donar ordre a Kimi de deixar passar Vettel i els dos Ferrari comandaven la carrera per davant de Bottas, Verstappen i amb Hamilton a 15 segons. Mentre els murs de Ferrari i Red Bull van anunciar “pluja a les voltes següents”, el missatge de Mercedes va ser molt més concret: “Hi haurà pluja al revolt sis però molt lleugera i només en aquest revolt”. Hamilton tenia la certesa de disfrutar de la millor estratègia, però els nervis es van apoderar del seu box. Van manar entrar a Bottas, no tenien les seves rodes preparades, i en poc més de 10 segons li van dir a Hamilton que entrés, que es quedés fora, que entrés i que es quedés fora... L’anglès ja estava al carrer de boxes i va haver de sortir per l’herba cap a la pista en una “salvada” de les seves.

Caos a crits al mur de Mercedes

Notícies relacionades

I ni així es va esquerdar la seva confiança. La pluja seguia al revolt sis, i Hamilton va començar a rodar mes ràpid que ningú, retallant, a raó de dos segons per tornada, amb el cap. Vettel, pressionat, veient que l’anglès se li tiraria a sobre en poc més de cinc voltes, va forçar el ritme fins a estampar el seu Ferrari contra el mur. El cotxe de seguretat va neutralitzar la carrera i Raikkonen i Bottas van entrar a canviar rodes. Hamilton va assumir el lideratge i no el va deixar anar en les últimes deu voltes.

Per darrere no va ser el dia dels espanyols. “No teníem gaire a perdre i arrisquem a posar molt aviat els intermedis quan va començar a ploure, però aviat vam haver de canviar a sec i vam perdre l’oportunitat de puntuar”, va resumir Fernando Alonso. Carlos Sainz tampoc va puntuar després de “perdre massa posicions amb el cotxe de seguretat”.