AUTOMOCIÓ

Nissan inicia una vaga indefinida a la planta de la Zona Franca de Barcelona

Els sindicats mantenen la convocatòria el dia de l'arrencada de l'activitat per reclamar un pla de futur per a la planta

La factoria reobre la línia 2 per proveir les comandes de la 'pick-up' Mercedes Clase X que ha d'entregar a final d'aquest mes

001-source

001-source / Nissan (Nissan)

1
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez

Les plantilles de les plantes de Nissan a la Zona Franca de Barcelona, Sant Andreu de la Barca i a Montcada i Reixach han iniciat avui una vaga indefinida, just el dia en què la multinacional japonesa té previst reprendre l’activitat.

Els sindicats han convocat l’aturada davant de la falta d’informació per part de Nissan amb referència al futur industrial de les fàbriques espanyoles. La planta de Montcada i Reixach ha sigut la primera en parar per complet.

Els sindicats reclamen a la companyia que els aclareixi el seu procedir per als pròxims mesos. A priori, la planta de la Zona Franca havia d’iniciar avui de nou la línia 2 en la qual es produeixen les ‘pick-up’ Nissan Navara, Renault Alaskan i Mercedes Clase X. La pressa per atendre primer aquesta línia (l’altra, la línia 1 és la de la furgoneta elèctrica e-NV200) és que la companyia té una comanda de Mercedes-Benz per al seu model, una comanda que ha d’entregar abans de final de mes ja que no han renovat el termini de contractació per a aquest model.

Notícies relacionades

L’única reobertura de la línia de les ‘pick-up’ és el que va fer sospitar als sindicats sobre un possible tancament de la planta una vegada s’hagi satisfet l’encàrrec de ‘pick-up’ que tenen amb Mercedes per al model Clase X. Des de CCOO assenyalen que «la direcció de Nissan no ha aclarit en cap moment les perspectives industrials de futur i ens trobem en una situació que sobrepassa els límits d’indefinició i incertesa respecte a la continuïtat de les plantes productives que Nissan té a l’Estat».

El president de Nissan Europa, Gianluca De Ficchy es va reunir telemàticament amb la representació sindical fa dues setmanes però no va oferir cap explicació sobre el futur. Es reafirma al que va dir al gener: «S’informarà de nou abans de la parada tècnica d’estiu i s’explicarà a tots el resultat de l’estudi. Fins aleshores, continuem discutint les opcions amb el Japó».

Temes:

Nissan