automoció

Seat comença a fer tests als seus 15.000 empleats per a la seva tornada a la feina

Les proves han començat en tres centres d'atenció a les instal·lacions de CARS (Martorell), Seat Barcelona i Seat Components

seat / periodico

1
Es llegeix en minuts
EFE

Seat ha començat a realitzar tests PCR als seus 15.000 empleats per garantir la seva salut i evitar contagis de coronavirus de cara a reiniciar la seva activitat de manera gradual a partir del 27 d’abril. A més, segons ha informat l’empresa, aquests tests suposen una mostra representativa de la societat i els seus resultats, anònims i confidencials, seran la base d’un estudi científic.

L’automobilística és la primera empresa a Espanya que fa aquestes proves i, en total, es faran més de 3.000 tests PCR setmanals als empleats de producció de Seat Martorell, Seat Barcelona, Seat Components i CROS, així com al conjunt de professionals de la companyia i s’ampliaran a altres empreses del grup Volkswagen a Espanya. En concret, aquest matí han començat les proves en tres centres d’atenció a les instal·lacions de CARS (Martorell), Seat Barcelona i Seat Components.

La companyia va decidir reiniciar de manera gradual l’activitat el 27 d’abril i, entre les mesures de salut i seguretat, va acordar amb els representants sindicals fer tests PCR per a la detecció del SARS-CoV-2, que són la prova diagnòstica més fiable per identificar si les persones avaluades han contret el Covid-19.

Notícies relacionades

Un laboratori homologat pel Ministeri de Sanitat i la Generalitat analitzarà els tests sense repercutir en l’activitat de la sanitat pública, que estaran coordinats pel Servei Mèdic de Seat, sota la supervisió del doctor Bonaventura Clotet, director d’IrsiCaixa i membre del Comitè Científic de Seat.

Seat reprendrà la producció el dilluns 27 d’abril a les plantes de Martorell, Barcelona i Components i la tornada de l’activitat es farà de manera gradual per aplicar les mesures de salut i seguretat necessàries. La companyia ja ha contactat amb els seus principals proveïdors per coordinar el reinici de l’activitat.