la fàbrica de cotxes

Seat farà un test a 3.000 treballadors

Els empleats que donin positius seran informats i rebran la corresponent baixa

segea53079547 motor airbag respirador oxygen fabricado por seat en martore200421152307

segea53079547 motor airbag respirador oxygen fabricado por seat en martore200421152307 / daniaznar

2
Es llegeix en minuts

Els 3.000 treballadors de Seat que està previst que es reincorporin a la fàbrica el pròxim 27 d’abril seran sotmesos abans a un test PCR per descartar positius en coronavirus i garantir així que l’activitat productiva es reprengui amb les màximes garanties de seguretat. El president del comitè d’empresa de Seat, Matías Carnero, ha explicat a Efe que l’empresa ha acceptat aquest matí la proposta d’UGT i CCOO, els dos sindicats amb més presència, de realitzar aquest test «per vetllar per la seguretat dels treballadors».

Així, els que està previst que acudeixin a treballar el 27 d’abril rebran un SMS de l’empresa amb la informació sobre les proves que es duran a terme entre demà, dimecres i dijous als centres de Martorell, el Prat de Llobregat i la Zona Franca, a Barcelona, en funció de la residència de cada empleat.

El funcionament dels tests 

En el cas que la prova surti positiva, el servei mèdic es posarà en contacte amb el treballador per realitzar el seguiment i gestionar la baixa, i si és negatiu, no es donarà cap informació. Els treballadors de Seat que estan vinculats a una línia de producció estan obligats a passar el test, ja que són els que desenvolupen la seva activitat en àmbits amb menys espai i separació entre empleats, mentre que per a la resta serà voluntari.

El cost de les proves va a càrrec de l’empresa, que anirà contactant amb tota la plantilla per sotmetre’s a aquests tests en paral·lel a la reactivació de l’activitat, que es durà a terme de manera esglaonada. La direcció ha confirmat també avui als sindicats que la tornada a la producció començarà el 27 d’abril, a un torn per línia, de manera que es reprendrà un terç de l’activitat.

La tornada a la normalitat 

Carnero ha valorat la decisió de Seat d’efectuar aquests tests preventius entre la plantilla i ha destacat que aquesta és una pràctica que s’hauria de generalitzar en l’àmbit productiu. «Tan de bo es poguessin fer a tot arreu», ha dit. Seat reprendrà l’activitat en tres fases, que arrencaran amb una producció del 33% i només una part de la plantilla a fàbrica, amb mesures de protecció, com ara mascaretes diàries per a tot el personal.

Notícies relacionades

El pla de contingència de la principal fàbrica de cotxes d’Espanya preveu que en una segona fase s’arribi al 66% de la producció normal amb dos torns i 640 cotxes al dia, i en la tercera estaran en actiu ja els tres torns. Segons l’acord, tota la plantilla tindrà mascaretes diàries per treballar i, en els casos en els quals no sigui possible mantenir la distància de dos metres, es donarà als treballadors pantalles, mascaretes FPP2, granotes d’un sol ús i ulleres de protecció.

Entre altres mesures, es garantirà també que les entrades i les sortides es facin per portes diferents, es pujarà i es baixarà per escales diferents per evitar els encreuaments i també s’intentarà mantenir la distància als vestidors, als autobusos i a la cantina.