Nissan i els sindicats trenquen les negociacions de l'ERO

Els treballadors volen garanties de futur per escrit i un augment salarial més gran

v7b8952

v7b8952 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
ACN / Barcelona

Les negociacions entre la direcció de Nissan i els sindicats s’han trencat aquesta matinada després d’una llarga reunió, segons han informat fonts dels representants dels treballadors.

Els sindicats asseguren que ha sigut l’empresa la que s’ha aixecat de la taula de negociació després de no acceptar la petició dels treballadors de redactar un acord en el qual la direcció es comprometés per escrit a no fer cap acomiadament més fins al 2022 i a augmentar la proposta d’augment salarial.

Notícies relacionades

Des de CCOO, Miguel Ángel Boiza ha explicat que si els treballadors accepten ara la sortida de 600 treballadors entre les plantes de Barcelona i Montcada i Reixac (Vallès Occidental), a canvi volen un document en el qual Nissan "es comprometi" a no acomiadar més gent i a donar garanties de futur als empleats que continuïn a l’empresa.

Boiza també considera insuficient la proposta d’augment salarial que els ha fet l’empresa i que no s’acosta ni a l’IPC. Els sindicats tenen previst celebrar aquest divendres diverses assemblees a les fàbriques per informar els treballadors. Així mateix, el comitè d’empresa es reunirà per decidir accions de protesta, com ara possibles mobilitzacions amb motiu del saló Automobile Barcelona.