ACORD

Volkswagen i Ford firmen una aliança per augmentar la competitivitat

L'acord entre els grups no suposarà un intercanvi accionarial

SO1 NUEVA YORK (ESTADOS UNIDOS), 26/07/2016.- Fotografía de archivo fechada el 23 de marzo de 2016 que muestra a un hombre observando varios modelos del fabricante de automóviles alemán Volkswagen en el Salón del Automóvil de Nueva York, Estados Unidos. El juez estadounidense encargado del caso de la manipulación de motores diésel de Volkswagen para falsear emisiones contaminantes aprobó hoy, 26 de julio de 2016, de forma preliminar el acuerdo alcanzado en junio por el fabricante alemán y las autoridades de EEUU, valorado en 15.000 millones de dólares. El juez Charles Breyer anunció durante una vista en San Francisco (EEUU) que ha aprobado de forma preliminar el acuerdo que alcanzaron el pasado 28 de junio las autoridades estadounidenses y Volkswagen por el que la compañía automovilística pagará hasta 10.033 millones de dólares como compensación a los 475.000 propietarios de vehículos equipados con motores diésel 2.0L TDI. EFE/JUSTIN LANE

SO1 NUEVA YORK (ESTADOS UNIDOS), 26/07/2016.- Fotografía de archivo fechada el 23 de marzo de 2016 que muestra a un hombre observando varios modelos del fabricante de automóviles alemán Volkswagen en el Salón del Automóvil de Nueva York, Estados Unidos. El juez estadounidense encargado del caso de la manipulación de motores diésel de Volkswagen para falsear emisiones contaminantes aprobó hoy, 26 de julio de 2016, de forma preliminar el acuerdo alcanzado en junio por el fabricante alemán y las autoridades de EEUU, valorado en 15.000 millones de dólares. El juez Charles Breyer anunció durante una vista en San Francisco (EEUU) que ha aprobado de forma preliminar el acuerdo que alcanzaron el pasado 28 de junio las autoridades estadounidenses y Volkswagen por el que la compañía automovilística pagará hasta 10.033 millones de dólares como compensación a los 475.000 propietarios de vehículos equipados con motores diésel 2.0L TDI. EFE/JUSTIN LANE / JUSTIN LANE (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Grup Volkswagen i Ford han pactat un memoràndum d’entesa amb què exploraran "aliances estratègiques" per enfortir la competitivitat en les dues companyies i del qual donaran més detalls a mesura que progressin les converses.

L’acord s’ha aconseguit la mateixa setmana que la detenció pel ‘dieselgate’  del president d’Audi‘dieselgate’  (filial del Grup Volkswagen), Rupert Stadler, després de ser acusat de frau i de falsificació indirecta de certificats per l’escàndol de les emissions del grup automobilístic.

El pacte entre les companyies inclou possibles projectes en diverses àrees, com en el desenvolupament d’una gamma de vehicles comercials"per atendre millor les necessitats canviants dels clients", han explicat avui Ford i Volkswagen en els seus comunicats.

Sense acord en borsa

Tot i això, les dues empreses han detallat que aquesta potencial aliança no involucraria acords sobre accionariat, ni intercanvis de participacions.

El president de mercats globals de Ford, Jim Farley, ha assenyalat que en el fabricant nord-americà tenen el "compromís" de millorar la condició "física" de l’empresa i aprofitar el negoci dels models adaptatius, cosa que inclou treballar amb socis per millorar la seva "efectivitat i eficiència".

Notícies relacionades

Per a Volkwagen, aquesta potencial aliança de cooperació industrial es considera una oportunitat per millorar la competitivitat de les dues companyies en l’àmbit mundial i al seu torn convertir Ford en una companyia "més apta" mentre es desenvolupa una cartera global de productes i s’amplien les seves capacitats.

"Les dues companyies tenen posicions fortes i complementàries en diferents segments de vehicles comercials", ha assenyalat el director d’estratègia del Grup Volkswagen, Thomas Sedran, i ha afegit que per adaptar-se a l’"entorn desafiador, és de summa importància guanyar flexibilitat a través d’aliances", en línia ambl’estratègia del Grup Volkswagen 2025.

Temes:

Volkswagen