TANCAMENT DEL MUNDIAL DE MOTOGP

Un descontrolat, fogós i impetuós Martín regala el títol a Bagnaia

‘Martinator’, que va sortir de la pista en la segona volta i se’n va anar a terra, i es carregava Marc Márquez, en el sisè gir, va convertir l’italià Bagnaia en nou bicampió al cap de cinc minuts de començar el GP definitiu

Un descontrolat, fogós i impetuós Martín regala el títol a Bagnaia

ALEX FARINELLI

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

La lluita pel títol es va resoldre passats 11 minuts de començar el Gran Premi de la Comunitat Valenciana, disputat avui, sota un preciós sol mediterrani i davant 84.000 espectadors, en el preciós i bufó traçat Ricardo Tormo, de Xest (València), després que, iniciada la persecució de Jorge Martín (Ducati) sobre l’italià Pecco Bagnaia (Ducati), que va liderar la sortida amb autoritat, el jove pilot madrileny de l’equip Prima Pramac va perdre, primer, el control de la seva ‘Desmosedici’ al final de la recta a l’iniciar la segona volta, va haver d’obrir-se i el pilot de Torí es va escapar ja definitivament.

Quedaven moltes voltes, sí, concretament 21, i Martín, que va tornar a la pista en la vuitena plaça de la fila que perseguia Bagnaia, va intentar la remuntada impossible. Tan impossible que, després de barallar-se, xocant el seu carenat amb el de l’Aprilia de Maverick Viñales, va perseguir Marc Márquez, a qui va donar un cop fortíssim a la roda posterior, i així li feia perdre l’equilibri i el llançava pels aires. Evidentment, Martín també se’n va anar a terra. I, en aquell moment, Bagnaia ja era bicampió, quan va veure el cartell que li mostrava el seu boxe ‘Martin OUT’.

Márquez, sense ferides

Tots van témer per l’estat físic de MM93, que, dimarts vinent, s’ha d’estrenar, en aquest mateix circuit, amb la Ducati de l’equip de Fausto Gresini, però, pel que sembla, el vuit vegades campió del món va poder tornar, pel seu propi peu, al boxe on l’esperava l’equip del que s’acaba d’acomiadar. I, sí, Márquez està bé, tant que va poder explicar, amb gestos molt expressius, al seu tècnic Santi Hernández, sí, per última vegada, com se’l va carregar ‘Martinator’.

Mentre Jack Miller (KTM) superava Bagnaia i es disposava a aconseguir la victòria a Xest (acabaria caient i el vencedor seria ‘Pecco’ Bagnaia), els caps suprems de Ducati Corse i del seu equip ‘satèl·lit’ del Prima Pramac s’abraçaven al taller dels vermells, mentre al garatge de l’equip de Martín tot eren ovacions, crits i somriures a l’arribada de ‘Martinator’, premiant-lo, la primera de totes la seva nòvia María Monfort Matutes, per la impressionant i gran temporada que ha protagonitzat. Això sí, amb un final una mica impetuós, il·lògic, esperpèntic i massa impetuós.

L’últim gran premi de l’any, el comiat d’una apassionant temporada, va acabar, per descomptat, amb un festival més de Ducati, que va col·locar tres de les seves vuit ‘Desmosedici’ en el podi de Xest, amb el bicampió ‘Pecco’ Bagnaia, la jove revelació d’aquest final del 2023, Fabio Di Giannantonio, que dimarts cedirà la seva Ducati ‘client’ a Marc Márquez i pujarà a una de les ‘Desmo’ de l’equip de Valentino Rossi, i Johann Zarco.

Duel apassionant

El duel, el pols, la lluita, l’enganxada, l’enfrontament, entre Bagnaia, de 26 anys, i Martín, de 25, ha sigut, sens dubte, junt amb l’explosió de Pedro Acosta, el ‘tauró de Mazarrón’, i el declivi definitiu d’Honda arrossegant a la seva ruïna Marc Márquez, la notícia sobre la qual ha girat la temporada 2023.

Bagnaia ha guanyat sis grans premis (Portugal, Espanya, Itàlia, Holanda, Àustria i Indonèsia), quatre carreres a l’‘esprint’ dels dissabtes (Portugal, EUA, Itàlia i Àustria), completant tres impressionants doblets (victòries dissabte i diumenge, a Portugal, Itàlia i Àustria).

Notícies relacionades

Per la seva banda, Martín ha sigut demolidor en la nova especialitat d’aquest any, les proves a l’‘esprint’, amb la meitat de voltes que el GP autèntic de diumenge. ‘Martinator’, amb la seva victòria imparable d’ahir, a Xest, ha completat nou victòries (França, Alemanya, San Marino, Índia, Japó, Indonèsia, Tailàndia, Qatar i València), per quatre triomfs grans els diumenges (Alemanya, San Marino, Japó i Tailàndia), que completen els seus quatre doblets.

Mundial de pilots: 1. ‘Pecco’ BAGNAIA (Itàlia, Ducati); 2. Jorge MARTÍN (Espanya, Ducati) ; 3. Marco BEZZECCHI (Itàlia, Ducati); 4. Brad BINDER (Sud-àfrica, KTM), i 5. Johann ZARCO (França, Ducati).