MUNDIAL DE MOTOGP

Martín i Márquez tornen a sorprendre en la «quali» de València

  • El pilot madrileny de Ducati i el vuit vegades campió del món ocupen els dos primers llocs del GP de la Comunitat de València, on l’italià ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati) i el francès Fabio Quartararo (Yamaha) es juguen el títol gran

Martín i Márquez tornen a sorprendre en la «quali» de València

EMILIO PÉREZ DE ROZAS

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Els favorits, els candidats, els que lluitaran pel títol gran demà (14.00 hores, DAZN) es van amagar, perdó, van ser molt prudents a la «quali» d’avui, a Xest, València, davant desenes de milers d’espectadors (demà s’espera fer ple, amb més de 93.000 aficionats en el traçat Ricardo Tormo) i es van conformar amb arrencar des de la quarta posició, el campió Fabio Quartararo, un grandiós resultat per a la seva trista Yamaha, i des d’una discretíssima vuitena plaça, en meitat de la tercera fila, el líder i principal favorit per coronar-se nou rei de la màxima categoria, l’italià ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati).

Els protagonistes de dissabte van tornar a ser els dos més veloços, els de sempre, els espanyols Jorge Martín (Ducati, 1.29.621 minuts) i Marc Márquez (Honda, 1.29.826), que junts, un darrere l’altre, van provocar l’admiració general aconseguint els dos primers llocs de la graella. Martín, el descartat per Ducati per reforçar l’equip oficial de la firma de Borgo Panigale, va tornar a demostrar, per cinquena vegada aquest any, que és el més veloç a una volta i només espero no caure diumenge i lluitar per la victòria, ja que torno a tenir ritme per aconseguir-ho».

Volta de campió

L’estat de Márquez ja comença a ser grandiós, ja que si comptem les quatre últimes carreres, les de la seva tornada (l’Aragó va ser pur escalfament) és el tercer pilot amb més punts en aquest esprint final, amb 53, dos menys que l’australià Jack Miller (Ducati) i només quatre menys que el que serà, probablement, campió, Bagnaia, que en suma 57, fet que demostra que si no hagués patit lesions i la quarta intervenció al braç, húmer i espatlla dreta hauria sigut, sí, el principal candidat al títol.

«No em conformaré amb poc», va comentar Márquez a la zona mixta, després de celebrar la segona plaça, ballant sobre la moto quan al seu quadre de comandament va sortir el seu extraordinari crono. «No era fàcil aconseguir aquell temps, ja que tinc moltíssims problemes a l’hora de frenar, en el moment de frenar al límit, el meu millor moment a la pista. Així com a Phillip Island vaig reconèixer, perquè així va ser, que anar darrere de ‘Pecco’ em va ajudar molt, aquesta vegada anar darrere de Jorge (Martín) no ha sigut un enorme avantatge, tot i que sí que m’ha ajudat una miqueta, ja que no anava tan enganxat com va anar a Bagnaia a Austràlia».

La intel·ligència de ‘Pecco’

És evident que a Márquez li encanta Xest i és cristal·lí que Martín vol guanyar, ja que guanyant ell, company de marca de Bagnaia, el seu cap de files serà, automàticament, nou campió del món. El que sembla clar també és que el ‘diable’, Fabio Quartararo, arrencarà al màxim «ja que no tinc cap altra opció que posar-me al capdavant quan pugui i tirar, important-me poc el que passi darrere meu i sortir des de la segona fila em pot facilitar les coses, tot i que aquest no és un traçat on es pugui superar fàcilment els adversaris».

Notícies relacionades

No cal dir que l’eufòria no era la nota predominant al taller de Ducati Corse, ja que tot i que té diverses Ducati davant, la de Bagnaia surt molt enrere i, per tant, malgrat reconèixer el mateix líder italià «que continua sent vital el cap i ser intel·ligent en carrera», no es pot descuidar ja que arrenca al mig del pilot i, en un traçat tan recargolat, pot passar qualsevol accident en les primeres voltes.

No oblidem que Bagnaia té les de guanyar perquè, tot i que guanyi Quartararo, cosa gens fàcil amb tants candidats a la victòria, com les cinc velocíssimes Ducati que treballaran per a ‘Pecco’, l’italià i líder del Mundial en tindrà prou amb acabar entre els 14 primers per coronar-se nou rei i donar a Ducati el seu primer títol de pilots des del 2007 (Casey Stoner).

Temes:

Motos