MUNDIAL DE MOTOGP

Martín i Márquez fan por als favorits d’Austràlia

  • L’agressiu pilot madrileny de Ducati va aconseguir una ‘pole’ de rècord al preciós traçat de Phillip Island, en una ‘quali’ de vertigen en què els tres favorits al títol van estar separats per 20 mil·lèsimes

  • Márquez (Honda), que aquesta matinada (05.00 hores, DAZN) arrencarà en segona posició, no descarta el podi després d’haver-se aprofitat, darrere de Bagnaia, d’una fantàstica volta de ‘Pecco’

Martín i Márquez fan por als favorits d’Austràlia

ALEJANDRO CERESUELA

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Tothom diu, fins i tot els seus companys de graella, que Jorge Martín (Ducati), ‘pole position’ avui en el Gran Premi d’Austràlia, que es disputarà aquesta matinada (05.00 hores DAZN) al preciós circuit de Phillip Island, és el més semblant que han vist mai al campioníssim Marc Márquez (Honda), per la seva actitud a la pista, el seu coratge, la seva passió, el seu agressiu pilotatge i la seva determinació.

Doncs bé, avui, en un traçat vertiginós, on segueix, afortunadament per a l’espectacle, sense ploure, el pilot madrileny, de 24 anys, de l’equip satèl·lit Pramac de Ducati, i el vuit vegades campió del món de motociclisme van deixar bocabadats la resta de companys i, per descomptat, els tres grans candidats al títol de Moto GP, Fabio Quartararo (Yamaha), ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati) i Aleix Espargaró (Aprilia), que a Phillip Island arrencaran rere els dos fenòmens espanyols.

Martín i Márquez, que es va aprofitar del rebuf de Bagnaia, «altrament m’hauria sigut impossible aconseguir el segon lloc i, ni tan sols, la primera fila», van quedar separats per només 13 mil·lèsimes de segon en una lluita per la ‘pole’ preciosa en què també van estar implicats Marco Bezzecchi (Ducati) i Johann Zarco (Ducati).

Gran ‘pole position’

«Feia uns quants dissabtes que perseguia aquesta ‘pole’ i, per fi, l’hem aconseguit», va comentar Martín (1:27.767 minuts), que aquest any ja suma tres primers llocs. «No esperava, la veritat, un crono de rècord, perquè no em fiava massa del pneumàtic davanter però, bé, he aconseguit una gran volta en un circuit divertidíssim i de molt risc. Tinc bon ritme, així que, sí, estic preparat per a la guerra de demà, que serà important».

«Si puc guanyar, ¡uf!, és complicat. Si puc pujar al podi, bé, això, sent paraules majors atès el meu estat encara, crec que és possible, sí», va dir un orgullós, feliç i satisfet Márquez. «Això sí, per a una cosa o l’altra han de passar diverses coses, totes a favor: triar bé la roda posterior, ja que veig que les Ducati no tenen problema de desgast, una bona sortida i que no se’ns escapi ‘Pecco’ (Bagnaia) en les primeres voltes, perquè en l’últim entrenament ha fet una segona tanda vertiginosa».

«Aquí és molt important aprofitar el rebuf; he pogut aconseguir una bona posició a la pista per a la meva volta ràpida i això ens ha ajudat a guanyar una mica de temps», va explicar el de Cervera (Lleida) sobre la seva primera fila. «La moto no va gens malament i jo també estic millorant i em trobo cada cop millor. Crec que és el més a prop que hem estat dels de dalt. Aquest cap de setmana hem treballat bé, de cara al futur i al present; crec que hem trobat un bon equilibri. Les coses estan millorant. Quant a la ‘salvada’, ¡ha sigut exactament igual que el 2019! El mateix moviment, la mateixa imatge i és bo veure que ara puc tornar a fer alguna de les ‘salvades’ al costat dret».

Els tres candidats al títol, per la seva banda, van acabar separats únicament per 20 mil·lèsimes de segon, així que, en efecte, sent favorit Bagnaia també a Austràlia, el cert és que tant el Diablo com l’expert i il·lusionat Aleix Espargaró («si vull el títol he de guanyar aquí») semblen haver recuperat el millor estat de forma i presentaran una dura batalla al bonic Phillip Island.

«A veure, la paraula podi és real, sí, tot i que s’hauran de quadrar moltes coses»

Marc Márquez / Pilot de l’equip Repsol Honda

D’altra banda, Izan Guevara, el pilot del Gaviota GasGas Aspar Team, tindrà aquesta matinada (02.00 hores, DAZN) la primera ‘pilota de partit’ per proclamar-se, per primer cop, flamant campió del món de Moto 3. Guevara, que sortirà des de la setena posició de la graella, no està gaire preocupat per tanta responsabilitat.

Guevara, tranquil

Notícies relacionades

El líder del Mundial, que arriba a Phillip Island amb 49 punts d’avantatge en la classificació general, s’enfrontarà demà a la primera oportunitat d’aconseguir el títol de Moto 3. Per aconseguir-ho, necessitaria 2 punts més que l’italià Dennis Foggia, no perdre’n més de 5 amb Sergio García ni més de 20 amb Ayumu Sasaki.

«Surto setè, sí, a la tercera fila, però no estic preocupat perquè és un circuit molt ràpid, es pot avançar amb facilitat i hi ha bastantes rectes on guanyar ritme», va assenyalar el deixeble del campioníssim Aspar. «Les sensacions amb la moto no són exactament les que m’agradarien, però per ara estic bé i intentaré fer un petit pas més de cara a la carrera. Demà és un dia important en la meva carrera esportiva i intentaré afrontar-ho de la millor forma possible. Vull fer una bona carrera i intentaré aconseguir el que portem tant temps perseguint».

Temes:

Motos