MUNDIAL DE MOTOGP

Miller a Márquez: «¿Que vens en perfil baix? ¿Tu? ¡Ja, sí, segur!»

  • El recent vencedor del GP del Japó fa broma amb el campioníssim català, a la conferència de premsa del GP de Tailàndia, quan afirma que no es veu lluitant per la victòria a Buriram

  • «Soc a Tailàndia per continuar millorant el meu físic i, sobretot, per continuar provant peces per a Honda, ja que l’objectiu principal és la moto del 2023», insisteix el de Cervera (Lleida)

Miller a Márquez: «¿Que vens en perfil baix? ¿Tu? ¡Ja, sí, segur!»

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El Mundial completa aquest cap de setmana el triple Aragó-Japó-Tailàndia al circuit de Buriram on, en principi, el temps amenaça pluja, com ja va passar al traçat de Motegi, el cap de setmana, quan, en sec, l’australià Jack Miller (Ducati) va protagonitzar «la millor carrera de la meva vida, de debò, no m’esperava guanyar amb aquesta solvència» i on Marc Márquez (Honda), que partia des de la ‘pole position’, després d’haver aconseguit l’última, al mateix traçat, 1.071 dies abans, va aconseguir una brillantíssima i solvent quarta plaça «sense dolor i, el que és més important, podent pressionar al final, a les últimes voltes, quan vaig forçar per superar Miguel Oliveira (KTM) i aconseguir la quarta posició, gens lluny del podi».

Els pilots van reconèixer que la incertesa del clima els farà patir al llarg del cap de setmana. «Estic tranquil perquè sempre, sempre, m’he mogut i corregut molt bé sobre mullat», explica Miller. «Jo, la veritat, prefereixo que no plogui ja que no sé què passa, però les meves sensacions amb aquesta Ducati, en mullat, no són bones i vinc d’una caiguda, encara inexplicable, al Japó», va assenyalar ‘Pecco’ Bagnaia, que, després del seu error a Motegi, segueix segon, però a 18 punts de Fabio Quartararo (Yamaha), que sembla disposat a assumir «sense sofriment i amb resignació el clima que ens toqui».

Que plogui, que plogui

Márquez, tanmateix, i atès el seu estat físic («encara em falta molta, molta, força al braç dret») prefereix, sí, que plogui «tot i que no és a les meves mans que sigui així. Prefereixo que plogui, tot i que en sec també vam anar bé en l’únic assaig de divendres a Motegi, perquè així has de fer menys esforç físic, cosa que m’agraeixen l’húmer i l’espatlla dreta i, a més, els punts febles de l’Honda es noten menys en aquestes circumstàncies i és molt més fàcil de pilotar».

Quan li van passar imatges en un monitor sobre la seva última victòria a Buriram, el 2019, quan va derrotar ‘el Diable’, a l’última corba de l’última volta, i va conquistar el seu vuitè títol mundial, Márquez va comentar: «He de canviar aquest avançament, ja que ja està molt vist. No, de debò, no crec que arribem tan bé com per poder lluitar per la victòria i, ni tan sols, el podi aquest diumenge. Venim en perfil baix...» I, de sobte, Miller, que estava assegut a la seva esquerra, va cridar: «¡Perdó, Marc! ¿Tu en perfil baix? ¿Ho dius de debò?, ¡no m’ho crec! ¡Ja, sí, segur!», cosa que va provocar certs somriures entre els presents, MM93, el mateix Jack, clar, i Brad Binder.

«Prefereixo que plogui, sí, menys esforç físic i els punts febles de l’Honda es noten menys en mullat»

Marc Márquez / Pilot de l’equip Repsol Honda

Notícies relacionades

Márquez va insistir que, sí, que se sent molt bé (o millor del previst), però que encara no està per guanyar. Evidentment, com sempre, cap dels seus companys de graella el creu. És més, abans de la sortida de Motegi, tots, tots, van apostar per ell. «Continuo pensant que per guanyar s’han d’ajuntar moltes coses, però hem portat aire fresc al nostre garatge, Honda està treballant molt dur, estem provant moltes coses, un xassís de carboni en mullat, un altre d’alumini en sec, aviat haurem de començar a intercanviar-los i provar-los en totes les condicions, aquí tinc més coses que provar de cara a la moto del 2023, és a dir, que no ens hem rendit i anem treballant el present i el futur».

Algú, llavors, li va preguntar a Miller si estava més nerviós per la carrera d’aquest cap de setmana o pel seu casament. «¿Casament?, perdó, ¿et casaràs?», li va dir, llavors, Márquez, intercanviant els papers a la sala de premsa. «Sí, el casament és el cap de setmana, però jo no en sé res, d’això. Ruby (Mau, la seva nòvia i futura dona) s’ha encarregat de tot, jo només m’hauré de presentar allà, sense pressió, i portar-me bé».

Temes:

Motos