EL GP DEL JAPÓ DE MOTOGP

Márquez torna a fer màgia 1.071 dies després i aconsegueix la ‘pole’

  • El vuit vegades campió del món encapçalarà demà (08.00 hores) la graella de Motegi, tres anys després d’aconseguir, en el circuit japonès, l’última ‘pole’ i començar el calvari d’operacions

  • «És aigua, cert, però cal celebrar-ho tot, cal buscar petits al·licients, petites motivacions per mirar de tornar a ser els que vam ser», explica el campió de Cervera (Lleida)

Márquez torna a fer màgia 1.071 dies després i aconsegueix la ‘pole’

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

No era mentida. No era ficció. L’esperança, la il·lusió, la necessitat que tenia el Mundial de motociclisme que el seu rei, el seu heroi, la seva icona, el pilot que més espectacle i felicitat ha ofert en l’última dècada, el noi que ha marcat, que està marcant una època, una etapa, tornés a córrer, tornés a la pista, era pura realitat, molt, molt necessari. Quan Marc Márquez va rebre el permís dels metges, el 25 d’agost, que podia tornar a pujar-se a una moto de carreres després de la quarta operació al braç, l’húmer i l’espatlla dreta tot el pàdoc, milions d’aficionats, van saber que la màgia, el xou, l’espectacle, havia tornat.

Avui, a Motegi, el circuit de la firma Honda, al Japó, sota la pluja, sí, en una pista que era un mirall, 1.071 dies després d’haver conquerit la ‘pole position’ de rècord, la núm. 90, (ningú té tantes ‘poles’), en el gran premi del 2019, MM93 ha repetit la gesta davant els pilots que s’estan jugant el títol mundial i, sobretot, davant una graella que tothom considera, per nombre de campions i, sobretot, per la presència d’un munt de motos oficials, que és la millor de tots els temps.

El millor de tots

Márquez, que ja va ser el millor en l’únic entrenament que es va celebrar en aigua, que ja va esprémer les seves qualitats, les seves mans, la seva gosadia i la seva determinació sobre mullat, ha aconseguit avui el millor temps (1.55.214 minuts), que li proporciona la ‘pole’ núm. 91 en la seva història i la núm. 63 de la màxima categoria. Darrere seu es van situar Johann Zarco (Ducati, a 0.208 segons) i Brad Binder (KTM, 0.323 segons), tots dos, junt amb Maverick Viñales (Aprilia), van estar amenaçant la conquesta de Márquez fins a l’última volta, fins a l’últim revolt, fins a l’últim sospir, però no van poder millorar el crono del català.

«M’ho han dit a l’arribar al ‘corralito’, sí, fa 1.071 dies que no aconseguia una ‘pole’, massa temps ¿oi?, massa llarg ¿no?, però ha valgut la pena esperar, estic molt content i, sobretot, li dono les gràcies a tots els que m’han ajudat a tornar fins aquí», va comentar Márquez en el micròfon de DAZN d’Izaskun Ruiz. «Ja vaig dir que si plovia, si la pista estava molla, si les condicions eren difícils i rares, dures, extremes, tenia alguna opció, ja que els defectes de la nostra Honda es disfressen, es dissimulen i el meu braç es comporta millor al no haver de fer tant esforç. Calia aprofitar aquestes condicions i el moment, posar-hi ganes, gosadia i determinació. Ja veurem que passa demà que, diuen, serà en sec. De moment, ja som aquí, liderant la graella que, fa uns mesos, era impensable ¿oi?».

Carrera llarga

Notícies relacionades

«Repeteixo», va insistir amb modèstia Marc Márquez, però molt content i orgullós de la fita, «sé que ha sigut en aigua, cert, però cal celebrar-ho tot, cal buscar petits al·licients, petites motivacions per mirar de tornar a ser els que vam ser. Ja veurem què passarà demà. Són moltes voltes, 24, a un traçat molt exigent, on no sé si el meu braç tindrà prou força i aguant per suportar tantes voltes, però em sento molt content per fer-li una empenta, una alegria, a tot el meu equip, a tota la gent que m’ha ajudat en els mals moments i, sobretot, per aconseguir una cosa així a casa d’Honda, davant dels caps, que, estic segur, posaran tot de la seva part perquè tornem a ser competitius l’any que ve».

El cert és que a qui millor li va anar en el desastre que va provocar la pluja a Motegi va ser al campió català, ja que els tres favorits al títol surten des de posicions molt pitjors. Bé, no tant Aleix Espargaró (Aprilia), que arrencarà des de la segona fila (6è), però sí Fabio Quartararo (Yamaha, 9è) i ja no diguem ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati, 12è), horrible en la ‘quali’ definitiva, ja que va acabar últim. És evident que qualssevol d’ells, si es confirmen les previsions que la carrera de demà al matí (08.00 DAZN) és en sec, poden arribar al capdavant de carrera, però hauran d’assumir el risc de sortir enrere i la possibilitat (es va veure, diumenge passat, a Motorland amb Márquez, Quartararo i Nakagami) de ficar-se en embolics.

Temes:

Motos