MUNDIAL DE MOTOGP

Viñales té un pla per fer campió Espargaró

  • ’MVK’, que torna a estar entre els millors de MotoGP una vegada adaptat a l’Aprilia, es desviu col·laborant amb el més gran dels Espargaró, per caçar el líder Quartararo

  • «Som un equip, som una família i l’objectiu de tots és que el títol sigui per a Aprilia i per a l’Aleix, i per això treballem conjuntament», confessa el pilot de Roses

Viñales té un pla per fer campió Espargaró

ALEJANDRO CERESUELA

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Ell esmorza el que esmorzen tots els campions: cereals. Així que aquesta inscripció en la gorra estel·lar que lluïa ahir (‘The Breakfast of the Champions’, amb una bandera de quadres punxada sobre una hamburguesa) és només un dels dissenys que ell mateix ha ideat per a la seva marca de roba d’entrenament, que vostè pot veure i comprar a MVK12.com.

Les samarretes són summament gracioses i divertides. «M’encanta la moda i, sobretot, m’entreté molt, em diverteix, desconnecto», explica el nou Maverick Viñales, que torna a ser al cim de MotoGP i promet donar-li un cop de mà al seu amic i company Aleix Espargaró per a, en les últimes 9 carreres i 225 punts en joc, atrapar el poderós ‘Diablo’, Fabio Quartararo (Yamaha), campió i líder del Mundial, que li treu només 21 punts al líder d’Aprilia, autèntica revelació de la temporada.

Perquè, oblidat el mes de vacances, les carreres tornen molt seriosament. Aprilia, de la mà d’uns caps il·lusionats, Romano Albesiano i Massimo Rivola, i tenint ja dos pilots, sempre, entre els cinc primers (el creixement de Viñales ha sigut espectacular), té, com diria Fernando Alonso, un pla per mirar d’amargar-li la renovació del títol al ‘Diablo’, que continua mostrant-se molt fort però que, diumenge, haurà de complir una petita sanció, que li pot complicar la victòria i fins i tot el podi.

Quartararo, confiat

«Sé que el meu amic Aleix i el Maverick, que torna a estar molt fort, diuen que tenen un pla. Me’ls crec, tot i que no sé si Viñales pot arribar a cedir la victòria o un lloc al podi a l’Aleix arribat el cas. El que sí que sé és que jo he de fer la meva feina, perquè si soc davant, poca cosa podran fer. Aquí, a Silverstone, ho tinc complicat però, de veritat, no em preocupa gens ni mica que ells parlin de fer tasca d’equip, els entenc», comenta Quartararo, que ahir va tornar a ser el més ràpid «No sé si lluitaran tots contra mi, però jo estic disfrutant molt sobre la moto i això em fa molta confiança. No serà fàcil. Els costarà treure’m el liderat».

Notícies relacionades

Des d’Aprilia expliquen que no hi ha (encara) ordres d’equip. Encara més, expliquen que no n’hi haurà mai. ¿Per què?, senzillament perquè el mateix Viñales diu que «soc aquí, almenys aquest any, per ajudar l’Aleix a ser campió, per aconseguir el títol per a Aprilia i, després, l’any que ve, potser, siguin ells els qui m’ajudin a mi a conquerir aquesta anhelada corona, que sé que un dia serà meva». ‘MVK’ reconeix que ni Albesiano ni Rivola els han comentat res. «Això és un equip, una família i aquí tots, tots, perseguim el mateix: el títol per a la marca, el ceptre per a l’Aleix,» afegeix Viñales.

«El Maverick s’està portant amb mi de meravella, cosa que confirma que vam fer bé a emportar-nos-el a l’equip. És humil, m’ajuda en tot i la feina que fem conjuntament, divendres i dissabte, és l’ideal perquè, diumenge, tots dos i les dues motos rendeixin al més alt nivell», diu Aleix. «Una cosa tinc clara: jo sí que tinc un company d’equip que m’ajudarà a guanyar, cosa que no té el Fabio a Yamaha, on el veig molt sol.»