VINCULACIÓ HISTÒRICA

Catalunya renova, fins el 2026, el seu acord amb F-1 i MotoGP

  • Les autoritats catalanes han entès, des del primer moment, que la celebració dels dos esdeveniments esportius són importantíssims per al desenvolupament i la imatge exterior de Catalunya

  • El Circuit de Catalunya es compromet a portar a terme, els pròxims anys, les millores suggerides per la F-1 i MotoGP perquè la instal·lació de Montmeló continuï sent un model al món sencer

Catalunya renova, fins el 2026, el seu acord amb F-1 i MotoGP

ALEJANDRO CERESUELA

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El Circuit de Catalunya acaba d’anunciar que ha renovat els contractes que el lliguen al Mundial de F-1 i al Campionat del Món de motociclisme, per tant, la fantàstica instal·lació catalana, de Montmeló, admirada a tot el món pel seu traçat, ubicació i característiques, continuarà allotjant, durant els pròxims cinc anys, tant el Gran Premi d’Espanya de monoplaces com el GP de Catalunya de Moto3, Moto2 i MotoGP. Cal tenir en compte que l’impacte econòmic que representa, per exemple, el GP de F-1 a tot Catalunya supera, en la setmana del gran premi, els 160 milions d’euros.

Roger Torrent, conseller del Departament d’Empresa i Treball i president del Consorci del Circuit de Barcelona-Catalunya, ha celebrat els dos acords en un comunicat oficial. «Celebrem aquestes dues firmes que, a més, inclouen una clàusula de compromís mutu per ajudar-nos a convertir el circuit en model de referència mundial de sostenibilitat aplicada a aquest tipus d’instal·lacions. Volem que el circuit es converteixi en un exponent de la transformació verda i d’adaptació d’infraestructures al que exigeix l’emergència climàtica».

Satisfacció a la F-1

Per la seva part, Stefano Domenicali, president i CEO de la F-1, ha reconegut estar «encantat» amb l’acord aconseguit pel Mundial de monoplaces. «Vull agrair, i molt, al promotor i a les autoritats el seu entusiasme i compromís per mantenir la F-1 vinculada a Barcelona, així com mostrar la meva satisfacció per les millores que es faran tant en el traçat com a les instal·lacions, cosa que ens permetrà seguir amb la nostra llarga vinculació».

Notícies relacionades

Torrent, a més, ha assenyalat, ja referint-se a l’acord amb Dorna i el seu màxim responsable, Carmelo Ezpeleta, CEO de la companyia que organitza el Mundial de motociclisme, que «la renovació amb el campionat de les dues rodes, tan estimat i tan seguit al nostre país, és una gran notícia per a Catalunya, per a la seva projecció internacional i per complir l’objectiu que el circuit sigui una peça estratègica per al desenvolupament econòmic i social vinculat a la indústria de la mobilitat verda».

BCN, un fix

«La renovació per cinc temporades més», ha assenyalat Ezpeleta, «és, sens dubte, una molt bona notícia per a nosaltres, per al Mundial de MotoGP. L’espectacular traçat català ha estat lligat a MotoGP des dels inicis de Dorna i s’ha convertit en un fix al nostre calendari». No ho diu Ezpeleta, però és de summa importància recordar que Dorna i el mateix CEO de la companyia que organitza el campionat de dues rodes van ser els primers que van decidir que el GP de casa portés el nom de Catalunya.