MUNDIAL DE MOTOGP

Ducati es llança a l’assetjament i abatiment de Quartararo

  • ‘Pecco’ Bagnaia, recent vencedor a l’Aragó, lidera l’atac de la firma italiana a l’aconseguir la ‘pole’ per davant de tres companys de marca i Fabio Quartararo

  • Pol Espargaró, Marc Márquez, Aleix Espargaró i Álex Rins es converteixen en l’alternativa al duel que la firma de Borgo Panigale manté amb el ‘Diable’

Ducati es llança a l’assetjament i abatiment de Quartararo

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Queden cinc grans premis, dos, precisament, en el preciós, calorós i ardent traçat de Misano, és a dir, al circuit Marco Simoncello, d’Itàlia. Són cinc carreres que donen 125 punts i el francès Fabio Quartararo (Yamaha) té 53 punts sobre l’italià ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati), recent i brillant guanyador després d’un gran duel amb Marc Márquez (Honda) a Motorland (Aragó), i 57 punts sobre el campió Joan Mir (Suzuki), una autèntica formigueta que, sense guanyar encara una carrera aquest any (va ser només segon a Estíria), continua posat en la baralla.

Vull dir que 125 punts en joc i 53 d’avantatge davant un dels millors, sinó el millor (el ‘Diable’ ha guanyat més que ningú aquest any, cinc grans premis: Doha, Portugal, Itàlia, Holanda i Anglaterra), no és una batalla fàcil de neutralitzar, de reduir. És clar que no és només Bagnaia qui s’enfronta a Quartararo, el líder, ja únic, de Yamaha. Avui, sense anar més lluny, Ducati ha col·locat les seves quatre motos oficials a les cinc primeres places de la graella de demà (14.00 hores, DAZN) de Misano: 1r, Bagnaia (1.31.065 minuts); 2n, Jack Miller; 3r, Quartararo; 4t, Jorge Martín, espectacular això del ‘rookie’ espanyol; i 5è, Johann Zarco. És a dir, la firma de Borgo Panigale pot preparar l’assalt al líder, sòlid, molt sòlid de MotoGP, en pla equip, tribu.

Els perseguidors

Els altres, els que podrien ser els àrbitres de la baralla Quartararo-Ducati, per exemple, Marc Márquez (Honda, 7è), Aleix Espargaró (Aprilia, 8è), Álex Rins (Suzuki, 9è) o Joan Mir (Suzuki, 11è), ho tenen realment difícil, molt difícil, ja que en carrera el ‘Diable’ sol defensar-se bastant bé i, per tant, cinc grans premis són pocs, molt pocs, per mirar de fer trontollar el tron del jove francès de Yamaha. «Aquesta vegada tinc més ganes de carrera que d’entrenament, potser perquè Aragó no va anar gaire bé. Aquí, a Misano, anem bé, he recuperat el ritme i tot i que les Ducati últimament són invencibles en la ‘quali’, crec que lluitarem dur en carrera», va dir Quartararo.

«M’encanta Misano, li encanta també a la nostra Ducati, és casa nostra i, des de Motorland, on vaig guanyar el meu primer GP, anem amb una inèrcia fantàstica i un ritme espectacular», va comentar orgullós i sincer Bagnaia. «He vist que Fabio (Quartararo) ha millorat cada dia, ha fet un pas petit més a cada entrenament, així que m’espero un gran Fabio en carrera, però jo no puc estar millor i la meva Ducati no pot anar millor».

Bagnaia, el favorit

Notícies relacionades

És evident que hi ha pilots que, demà, en carrera, poden suposar un problema per als que lluiten pel liderat, pel títol. I entre ells hi ara, ara, les dues Aprilia, ja que al poder i determinació d’Aleix Espargaró s’acaba d’afegir un Maverick Viñales que pretén reivindicar-se i demostrar la seva classe ja en el segon gran premi amb Aprilia. Una cosa semblant passa amb els pilots del ‘team’ Repsol Honda, Marc Márquez i Pol Espargaró, que necessiten treure el cap i demostrar que són dos grans campions, tinguin o no una moto competitiva.

Bé és veritat que atès el poder mostrat per Bagnaia a Motorland, no només liderant totes les voltes de la carrera sinó suportant fins a set atacs despietats (i avançaments) d’un ressuscitat MM93, tothom dona com a favorit demà el líder de Ducati, per això, perquè li encanta el traçat, perquè és el circuit de proves de la firma de Borgo Panigale i perquè surt a la ‘pole’ després de demostrar, durant dos dies d’entrenaments, el seu domini i poder.