MUNDIAL DE MOTOGP

Márquez: «Quan pilotes amb dolor, no disfrutes»

  • MotoGP se cita en el circuit de Marco Simoncelli amb la novetat de la reaparició de l’exsubcampió del món Andrea Dovizioso i Franco Morbidelli

  • «Necessito tres dies per recuperar-me de cada GP, però el test de dimarts i dimecres és vital per dissenyar l’Honda del 2022 i he d’estar fort», comenta MM93

Márquez: «Quan pilotes amb dolor, no disfrutes»

ALEJANDRO CERESUELA

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El Mundial arriba a un d’aquests circuits que li encanten als pilots. No només pel país, Itàlia, l’altre bressol d’un munt de campions, guanyadors i pilots joves juntament amb Espanya, és clar. No només perquè es tracta d’un circuit apassionant. No només perquè el traçat es diu, que també, sí, també, Marco Simoncelli, sinó perquè a Misano s’han vist enormes carreres i, no només el Mundial el visita aquest cap de setmana en el GP de San Marino, sinó que tornarà, el pròxim 24 d’octubre (a la tornada d’Austin, Texas, EUA), per al Gran Premi d’Itàlia.

I allà, a Misano, passaran moltes coses. Per exemple, començarà a acomiadar-se Valentino Rossi (Yamaha) de la seva gent. Per exemple, Franco Morbidelli (Yamaha) torna després de cinc grans premis d’absència per lesió. ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati), brillant vencedor, fa quatre dies, a Motorland (Aragó), després d’un espectacular duel amb Marc Márquez (Honda), fins a l’última volta, voldrà tornar a guanyar per esgarrapar-li encara més punts a Fabio Quartararo (Yamaha), llavors vuitè i encara líder. Torna, per cert, Andrea Dovizioso a l’activitat, aquesta vegada a Yamaha, al costat del ‘Doctor’. I, per descomptat, MM93 desitjarà mantenir-se en el podi.

Lluny del millor Marc

Quan li van preguntar a Márquez, coprotagonista amb Bagnaia d’una de les millors carreres de l’any i, sens dubte, de les tres millors últimes voltes de la temporada, si disfrutava ja sobre la moto, el campioníssim de Cervera (Lleida) ha comentat que «tinc estones, només estones, però, sí, hi ha voltes que em poso molt bé i torno a ser el del 2019, però em dura poc. ¿Per què?, perquè sempre, d’una o una altra manera, en un moment o un altre, torna el dolor, cert, cada vegada menys fort, però torna i, quan pilotes amb dolor, no disfrutes, com és normal. Però estic animat, sí».

Notícies relacionades

Márquez va insistir (o va recordar) que el seu pilotatge, aquell que li va fer ser diferent, permetre-li tenir aquest extra que ara no té, que li permetia arrasar el 2019, per exemple, requereix molta força física, que ara no té. «Repeteixo, puc fer-ho al meu cap, però quan ho porto a la pista he d’anar amb compte perquè, a la mínima distracció, no soc capaç de salvar la caiguda». En aquest sentit, va reconèixer que està esperant l’aturada de dues setmanes, abans de tornar a Misano, per millorar físicament. «Després de cada GP he de descansar tres dies, entreno dos i ja estic tornant a córrer i això és molt dur». Li van preguntar si es planteja una quarta operació quirúrgica i, de moment, va dir que això no està plantejat, no.

Això sí, Márquez, més que la resta de pilots, va dir que espera poder descansar bé dilluns després de l’esforç realitzat al llarg de tot el cap de setmana, «ja que el test de dimarts i dimecres pot ser decisiu, vital, per al Mundial de l’any que ve. Provarem un prototip nou i moltes coses i no ens podem equivocar en el pronòstic, ja que ens hi juguem molt, per tant espero tenir forces per poder ajudar els enginyers japonesos, que sé que estan treballant molt dur perquè, el 2022, tinguem una moto, si no guanyadora, sí molt competitiva».

Rossi+Dovizioso, 87 anys i 854 grans premis en pista