MUNDIAL DE MOTOGP

Márquez mostra el seu primer somriure al gimnàs

  • Després de superar la primera revisió mèdica després de la seva tercera operació a l’húmer dret, que va durar 11 hores, el campió de Cervera puja, per primera vegada, a una bici estàtica

  • La imatge, realitzada pel mateix Márquez i en la qual esbossa un primer somriure d’optimisme, podria ser l’inici de la dura i llarga rehabilitació que encara li espera al campió català

Márquez mostra el seu primer somriure al gimnàs
2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Continua sense saber-se res cert. L’admirat i admirable Marc Márquez Alentá, el campioníssim de MotoGP, continua amb la seva delicada, lenta, meticulosa i persistent rehabilitació i, per fi, per primera vegada en molts mesos, ha publicat una foto en el seu Twitter esbossant un somriure, un primer somriure després que, la setmana passada, se sotmetés a la primera revisió mèdica, a l’hospital Ruber Internacional, de Madrid, on, el 3 de desembre passat, va ser sotmès, en mans de cinc cirurgians, a la tercera intervenció en el seu húmer dret.

Márquez, que es va fracturar aquest os en la primera carrera del 2020, després de protagonitzar una de les remuntades més sonades de la història i no conformar-se amb la tercera plaça del podi (va arribar a figurar en la posició 16è de la carrera), ha patit tres operacions a aquest braç: 21 de juliol, 3 d’agost i 3 de desembre, quan, durant 11 hores en el quiròfan, li van reconstruir aquest húmer i van mirar de reforçar-l’hi amb empelt del seu maluc dret, que, pel que sembla, ha permès una millor solidificació de l’os.

Infecció superada

El campioníssim de Cervera (Lleida), que va estar 10 dies internat a la clínica madrilenya i va patir una infecció postoperatòria, es continua recuperant al seu poble acompanyat, sempre, pel seu fisio de confiança Carlos J. García, que viu amb ell i no l’abandona en tot el dia. Després que el breu informe emès pels metges mostrés la seva «satisfacció» al veure la radiografia del seu braç, Márquez ha entrat, per fi, amb ganes al gimnàs de la seva nau a Cervera i va publicar la seva primera imatge sobre la bicicleta estàtica. Foto que, curiosament, realitzada per ell mateix al mirall del gimnàs, simula que el braç lesionat és l’esquerre i, no, continua sent el dret, que continua amb la seva protecció al Robocop.

Notícies relacionades

És, repeteixo, el primer esbós de somriure de Márquez, el que significa que la rehabilitació, se suposa, va per bon camí. Ningú sap quant es pot allargar això, tot i que es parla de mesos, sí. Els primers entrenaments de la nova temporada, que havien de tenir lloc, a Sepang (Malàisia), del 19 al 21 de febrer, s’han suspès per la pandèmia. Els pròxims, únics i últims, abans del primer GP de l’any (28 de març), a Qatar, s’han de celebrar del 10 al 12 de març en el mateix circuit qatarià de Losai.

Inicis sense MM93

És evident que Márquez no arribarà tampoc a aquests assajos i que tot sembla indicar que l’equip Repsol Honda, sempre que el Mundial es pugui posar en marxa en les dates previstes, haurà d’arrencar amb Pol Espargaró, l’últim fitxatge de la firma alada, i l’alemany Stefan Bradl a les seves files, tot i que, a Itàlia, segueix el soroll al voltant del veterà italià Andrea Dovizioso, que podria haver escollit viure un any sabàtic, després d’abandonar Ducati, en espera de substituir MM93 en els primers grans premis d’aquest 2021.