MOTOGP ESPERA QUE TORNI EL MILLOR

Marc Márquez converteix en cendres el seu dolorós 2020

  • El gran campió de Cervera (Lleida), que es recupera de la tercera intervenció, d’¡11 hores¡, a l’húmer dret, continua sense fixar-se terminis per a la reaparició, encara llunyana

  • «Tots volem que Marc torni al més aviat possible», afirma el mallorquí Joan Mir (Suzuki), campió de MotoGP, que va conversar amb MM93 en un recent assaig a Lleida

  • Márquez espera que el trasplantament d’os del maluc dret ajudi que la fractura de l’húmer dret es consolidi i pugui començar a exercitar-se al més aviat possible

Marc Márquez converteix en cendres el seu dolorós 2020
5
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Posant el primer peu al nou any, el món de l’esport afronta, com tots, un munt de reptes a la recerca, no només de la normalitat, sinó de recuperar les millors sensacions en l’àmbit competitiu i, per descomptat, el públic. I en aquest sentit, és evident que hi ha un esport, una especialitat, un Mundial, el de MotoGP, que té com a màxima esperança i il·lusió tornar a veure a la pista, com abans millor, el que ja està considerat el millor pilot de tots els temps, el català Marc Márquez Alentà (Honda), vuit vegades campió del món de motociclisme i gran dominador, durant els últims anys, fins que es va lesionar de gravetat en la primera carrera del 2020, de la categoria reina.

Márquez, que, el 4 de desembre, a l’Hospital Ruber Internacional, de Madrid, va ser intervingut per tercera vegada de la fractura que va patir a l’húmer dret en el GP de Jerez, que obria la temporada, es troba recuperant-se, encara amb el braç protegit a l’estil Robocop, a casa seva a Cervera (Lleida), en companyia de la seva família, especialment el seu germà Alex i el seu inseparable fisioterapeuta Carlos J. García, que des de fa mesos conviu amb ell a casa seva, esperant que el trasplantament d’os, procedent del maluc dret, aconsegueixi enganxar-se a l’húmer i consolidar la delicada fractura.

Pendent de revisió

Márquez, que, probablement, durant les pròximes setmanes hagi de passar una revisió en mans dels cinc doctors (Samuel Antuña, Ignacio Roger de Oña, Juan de Miguel, Aitor Ibarzabal i Andrea García Villanueva) que el van intervenir al llarg d’¡11 hores!, ha estat molt actiu, amb el seu humor de sempre, a les xarxes socials i, després de penjar un vídeo en el qual resumia el seu desgraciat 2020 (se’l veia en unes imatges intentant posar en marxa l’Honda, després d’una caiguda, empès per un comissari de pista que, finalment, acabava tirant-lo a terra), ha penjat recentment una bonica imatge en què convertia en cendres un paper on es podia llegir el 2020, en un clar comiat despietat d’un període tan funest.

L’hermetisme al voltant de l’estat físic de Márquez és total, i tot i que es va assegurar que, després de la llarga i difícil intervenció, hauria de guardar repòs absolut al braç dret, el cert és que el campioníssim de Cervera ha acompanyat el seu germà Alex, que aquest any serà substituït en el ‘team’ Repsol Honda pel també català Pol Espargaró, a alguns entrenaments. En un, a Lleida, es va trobar el nou campió de MotoGP, el mallorquí Joan Mir, que va comentar que Marc l’havia felicitat pel títol. «A ningú li agrada el que li ha ocorregut, per això vull que torni aviat i continuï sent el mateix d’abans. Espero que Marc estigui de tornada ja en els tests, ja no en la primera carrera, al més aviat possible,» va assenyalar Mir dies després.

Números impressionants

Mir, com molts altres pilots i experts de MotoGP, considera que el campionat del món hauria sigut un altre amb Marc a la pista, ja que la seva espectacular remuntada a Jerez, on va passar del lloc 16è al 3r en poques voltes, va demostrar que estava per repetir títol. «Els va humiliar a tots», va arribar a dir el bicampió australià Casey Stoner. Perquè si alguna cosa reconeix tothom és que Márquez continua sent, per molt i amb molt, el millor pilot de la graella de MotoGP. «Veurem com li afecta aquesta lesió, les operacions i una rehabilitaciótan llarga al cap, però Marc és molt fort», ha dit recentment el pentacampió Jorge Lorenzo.

Sense infravalorar (ni de bon tros) la conquesta de Mir, que va tenir un mèrit extraordinari, ja que va ser, de molt, el millor, el més regular, el més hàbil, el que millor va suportar la pressió (inclosa la de la Covid-19) i va saber aprofitar l’absència del campió, el cert és que la comparació de les dades entre l’última conquesta de Márquez (2019) i la recent de Mir (2020) demostra que Marc hauria, molt probablement, repetit títol amb autoritat.

Mir va guanyar el Mundial sumant una mitjana de 12 punts per gran premi, dels 25 punts amb què es premia el vencedor de cada carrera. ¿Sabeu quants punts va aconseguir de mitjana per gran premi MM93 en el seu últim títol, el del 2019? Doncs exactament 22 per cursa. És a dir, gairebé el doble per GP que Mir.

Mir es va emportar el títol amb 7 podis i una victòria. ¿Sabeu quants podis i triomfs va aconseguir MM93, el 2019, quan va guanyar el seu vuitè títol mundial? Va sumar 18 ‘calaixos’ en 19 carreres: ¡compte!, 12 victòries i 6 segons llocs, no va baixar mai del segon esglaó.

Nou guanyadors diferents

Mir es va emportar el ceptre superant el segon, Franco Morbidelli, per 13 punts, ni tan sols un gran premi, una victòria (25), ni tan sols un segon lloc (16), no, no, per 13 puntets. ¿Sabeu quants punts va treure, el 2019, Marc Márquez al segon, que va tornar a ser Andrea Dovizioso? ¡Doncs la barbaritat de 151!, és a dir, MM93 va ser campió superant per més de ¡6 victòries! el segon millor de la graella de MotoGP.

Notícies relacionades

El Mundial, evidentment, tal com ha reconegut el mateix Mir, vol veure de tornada al més aviat possible Márquez, si pot ser en els primers entrenaments de Malàisia, del 19 al 21 de febrer, millor que en el primer gran premi, a Qatar, el 28 de març, tot i que tot sembla indicar que el campioníssim català ho tindrà difícil per a qualsevol d’aquestes dues dates. És evident que l’absència, l’any passat, de Márquez, guanyador, fins que va caure a Jerez, de 21 dels últims 37 grans premis celebrats el 2018 i 2019, va propiciar, l’any passat, que s’igualés el rècord de vencedors (9) en un mateix any: Franco Morbidelli (3 victòries), Fabio Quartararo (3), Miguel Oliveira (2), Joan Mir, Alex Rins, Andrea Dovizioso, Maverick Viñales, Brad Binder i Danilo Petrucci.

RespondreReenviar