LA RENÚNCIA DEFINITIVA DEL CAMPIÓ

Marc Márquez confirma que no reapareixerà fins al 2021

El vuit vegades campió del món de motociclisme assegura que prefereix continuar amb la seva recuperació abans que formar una reaparició precipitada

«Dono les gràcies a tothom pels missatges de recolzament i ja tinc ganes del tornar el 2021», assenyala el campió català a les seves xarxes socials

rozas54219275 jerez  23 julio 2020 marc m rquez  entrando en su motorhome 201110122007

rozas54219275 jerez 23 julio 2020 marc m rquez entrando en su motorhome 201110122007

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Cada dimarts, Marc Márquez Alentá, el flamant vuit vegades campió del món de motociclisme, guanyador de sis dels últims set campionats del món de MotoGP, líder d’Honda i primer ‘magnífic’ de la gran graella renovat fins al 2024, visita l’Hospital Universitari Dexeus-Quirón, de Barcelona, per passar control i revisió mèdica de la seva segona operació a l’húmer dret.

I cada dimarts, des de fa un munt de mesos, Márquez i l’equip Repsol Honda anuncia si correrà o no el següent gran premi. I així fins avui quan, a falta ja de només dues carreres (València aquest cap de setmana i Portimão, Portugal, la pròxima), el millor pilot del món i el ‘team’ posseïdor encara de la Triple Corona (campió de pilots, constructors i escuderies) acaben d’anunciar, com es temia tothom, que ja no tornarà a córrer, que no reapareixerà, fins a la temporada vinent, fins a l’any vinent, fins als primers entrenaments oficials del 2021, que seran, com sol ser tradicional (i si la pandèmia de la Covid-19 ho permet) del 14 al 16 de febrer al circuit de Sepang, Malàisia.

Anunci oficial esperat

«Aquesta temporada no tornaré a competir», acaba d’anunciar el campioníssim de Cervera (Lleida) com a complement al discretíssim i breu comunicat de l’equip Repsol Honda, en el qual s’informa del que ja sabíem: Marc Márquez no reapareixerà fins al 2021. «Després d’avaluar –segueix el tuit de MM93– com està el braç amb els doctors i el meu equip, hem decidit que la millor opció és tornar l’any vinent. Ara toca seguir amb el procés de recuperació. Gràcies pels missatges de recolzament. Amb moltes ganes de tornar el 2021».

«Marc Márquez continua amb la recuperació del braç. El pilot espanyol ha pres juntament amb l’equip Repsol Honda i el grup de metges especialistes que l’assessoren, la decisió de retardar oficialment la seva tornada a l’acció fins al 2021», diu el comunicat oficial emès per l’escuderia japonesa.

Envoltat d’incertesa

El cert és que al voltant de la recuperació de Marc Márquez s’han produït, en les últimes setmanes, tota mena de comentaris i rumors, sovint desmentits pel mateix campió i el seu equip, que oferien fotografies a les xarxes socials on se’l veia entrenant-se al seu gimnàs de Cervera i/o declaracions dels màxims responsables de l’equip campió, especialment d’Alberto Puig, ‘team manager’ de l’escuderia Repsol Honda, llançant pilotes fora i informant que seguia la seva rehabilitació i no sabien gaire més. Mai es va confirmar ni va desmentir taxativament, com va assenyalar el diari ‘Mundo Deportivo’ fa algunes setmanes, que el pilot havia de sotmetre’s a una tercera intervenció en el braç dret pròximament.

Ara ja se sap i està confirmat que Marc Márquez es prendrà la seva recuperació amb tota la calma del món, que és el que va assenyalar tant bon punt es va sotmetre a la segon intervenció quirúrgica. Va ser llavors quan va parlar de «risc zero» i va assegurar que no pensava tornar a trepitjar un circuit i pujar a la seva Honda «fins que no em trobi cent per cent recuperat».

Caiguda després d’una gran remuntada

Tothom recorda la tremenda caiguda de Márquez (Honda) en el primer gran premi de la temporada (19 de juliol), a Jerez, quan, després d’una carrera impressionant, sens dubte, una de les cinc millors que hagi protagonitzat en la seva vida, va remuntar fins a la posició de podi i, al voler ser segon i no conformar-se a ocupar la tercera plaça del podi, va tenir una caiguda en la qual es va fer danyar l’húmer dret. Després de ser intervingut, va tornar, quatre dies després, a Jerez i, després de participar en els entrenaments oficials, va decidir no córrer diumenge.

Notícies relacionades

Després, tot es va complicar, el van haver d’operar per segona vegada i, a partir d’allà tot va ser molt més pausat i serè, no va voler forçar la seva tornada en cap moment, malgrat que ell, en una intervenció a DAZN TV, sí va comentar que intentava reaparèixer abans que s’acabés el Mundial.

Això, finalment, no ha pogut ser i Márquez, al qual se l’ha vist disfrutar (i patir) amb les últimes carreres espectaculars i premiades amb dos podis del seu germà Àlex, a Le Mans i Motorland, ha hagut de desistir de la seva il·lusió de reaparèixer en les últimes carreres del 2021, que es disputaran aquesta setmana i la pròxima, en les quals el mallorquí Joan Mir (Suzuki) té totes les possibilitats del món d’acabar heretant el tron que MM93 no ha pogut defensar a la pista i per al qual era clar favorit.

Temes:

Marc Márquez