ADEU A LA TEMPORADA I AL TÍTOL

Márquez tardarà, almenys, dos mesos més a reaparèixer

La recuperació total de la fractura a l'húmer dret, que va tenir lloc a la primera carrera de Jerez, s'està complicant més del compte

L'equip Repsol Honda, que dona per perduda la temporada del campió, no té cap pressa a forçar la reaparició de l'as català

rozas54355241 marc marquez200806182219

rozas54355241 marc marquez200806182219

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

La reaparició del pilot català Marc Márquez (Honda), que, en teoria, estava prevista per a la segona setmana de setembre, al circuit Marco Simoncelli, de Misano (Itàlia), s’ha ajornat, almenys, fins d’aquí a dos o tres mesos, segons acaba d’anunciar, en un breu comunicat oficial l’equip Repsol Honda, actual posseïdor de la triple corona, a l’haver aconseguit, l’any passat, els tres títols en joc, el de pilot gràcies al jove de Cervera (Lleida), el de constructors, gràcies a les seves nombroses victòries i podis, i el d’escuderies.

Segons la informació facilitada per la firma alada, «el campió, després d’estudiar i contrastar amb diferents especialistes l’abast de la fractura que va patir, el 19 de juliol passat, a l’húmer del braç dret durant la disputa del Gran Premi d’Espanya, a Jerez, ha decidit modificar el pla previst de recuperació».

Tot sembla indicar que ni Márquez ni l’escuderia Repsol Honda tenen pressa i que el que volen és que el guanyador de sis dels últims set títols mundials de MotoGP es recuperi del tot. «L’objectiu, tant de Márquez com de l’equip», continua explicant el comunicat de la marca japonesa, «és de tornar a la competició quan el braç estigui totalment recuperat, i es calcula que necessitarà entre dos i tres mesos abans de poder tornar a pujar a la seva RC213V. HRC (Honda Racing Corporation) no es marca un gran premi en concret per a la tornada de l’actual campió del món i continuarà informant sobre l’evolució de la seva recuperació».

Sense cap pressa

En el mateix comunicat, Alberto Puig, ‘team manager’ de l’equip campió, explica que «s’ha parlat molt de la tornada del Marc i els seus terminis, però nosaltres, des del primer moment, després de la segona intervenció quirúrgica, hem dit que l’únic termini que existeix és que estigui recuperat al cent per cent de la lesió. No ens volem precipitar. Quan el Marc estigui en condicions de tornar i competir com ell sap, llavors pensarem en el següent objectiu».

«Ja ho vam dir després de la segona operació: l’únic termini que existeix per a la tornada del Marc és que estigui recuperat, al cent per cent, de la seva lesió»

Alberto Puig

‘Team Manager’ de l’equip campió Repsol Honda

La història d’aquesta desgraciada lesió, que, ara sí, significa la renúncia de Márquez a defensar el ceptre mundial, va arrencar amb una caiguda quan estava protagonitzant una de les remuntades més grans de la història del motociclisme, de la 16a plaça a la tercera. Just quan era punt de superar Maverick Viñales (Yamaha) i col·locar-se segon del GP d’Espanya, va caure i, en la caiguda, la roda de davant de la seva Honda li va colpejar el braç fracturant-li l’húmer i provocant un fort hematoma.

Dues intervencions seguides 

Márquez va ser operat immediatament a Barcelona i la intervenció, en principi, va anar tan bé que el pilot català es va tornar a presentar divendres a Jerez, per mirar de prendre part en la segona prova del calendari. MM93 va sortir a la pista en el tercer assaig lliure i en el quart, però va decidir retirar-se en la primera tria de la cronometrada, després de notar que el braç no responia com esperava.

Notícies relacionades

Quan tot semblava a punt perquè tornés a Brno, un mal gest a l’obrir un finestral de la seva nova casa, a Cervera, va provocar que la placa que li havien col·locat en primera instància cedís, obligant-lo a tornar a passar pel quiròfan, el mateix dilluns del Gran Premi de la República Txeca. En un primer moment es va creure que la recuperació el portaria a absentar-se del triplet a Brno i el Red Bull Ring, i que la seva reaparició tindria lloc a Misano.

No obstant, la recuperació d’aquesta segona operació va més a poc a poc del que inicialment s’havia previst, de manera que el corredor de Cervera (Lleida) encara no té clar quan tornarà a pujar a la moto, una cosa que farà quan l’os estigui completament consolidat.

Temes:

Marc Márquez