expilot amb problemes

La fiscalia demana 24 anys de presó per a Sito Pons per frau a Hisenda

L'excampió del món de motociclisme va simular, segons l'acusació, viure a l'estranger i no va pagar 27 milions d'euros

segea35500362 reportaje evoluci n motos sito pons foto  emilio p rez de ro200611124334

segea35500362 reportaje evoluci n motos sito pons foto emilio p rez de ro200611124334

1
Es llegeix en minuts

La fiscalia demana 24 anys de presó i 27 milions d’euros de multa per a l’excampió mundial de motociclisme Alfons ‘Sito’ Pons, a qui acusa de defraudar 2,7 milions d’euros a Hisenda entre els anys 2010 i 2014, simulant que vivia a l’estranger i utilitzant empreses amb seu en paradisos fiscals.

En el seu escrit d’acusació, presentat davant el Jutjat d’Instrucció número 8 de Barcelona que investiga Pons, el ministeri públic acusa el pilot d’haver eludit el pagament de l’IRPF i de l’Impost de Patrimoni, a través d’un entramat d’empreses amb seu en paradisos fiscals amb les quals gestionava els beneficis obtinguts a través de la seva escuderia. 

La defensa

Per la seva banda, la defensa de l’excampió motociclista ha puntualitzat aquest dijous que Sito Pons no havia viscut a Mònaco, sinó al Regne Unit, on havia pagat els impostos corresponents «ajustant-se a la legislació de l’esmentat país, on té la seva vivenda habitual i el centre dels seus interessos econòmics, particularment l’activitat de la seva escuderia Pons Racing».

Notícies relacionades

Segons la versió dels advocats de Pons, «les autoritats britàniques han defensat vehementment davant d’Espanya la residència a Londres del senyor Pons en el procediment previst per evitar la doble imposició dels contribuents. Aquest procediment es troba a l’espera que les autoritats fiscals espanyoles contestin els requeriments realitzats per les seves contraparts britàniques».

«L’evident desproporció de les penes sol·licitades [24 anys de presó, és a dir, la pena de dos homicidis] posa de manifest la voluntat tant de la fiscalia com de l’Agència Tributària d’utilitzar il·legítimament el nostre client amb finalitats exemplaritzants davant els contribuents espanyols i de forçar-lo indegudament a pagar unes elevades quantitats que de cap manera deu».