L'ARRENCADA DEL MUNDIAL DE MOTOGP

Seriosos dubtes que es pugui celebrar el GP dels EUA

«Jo, després de veure el que ha passat a Qatar i Tailàndia, no veig gaire factible que els EUA ens deixi entrar a tots», comenta Pol Espargaró, pilot de KTM

La companyia Dorna Sports, organitzadora del Mundial, assegura que «en el dia d'avui» no hi ha problemes perquè la carrera d'Austin inauguri el campionat

rozas47813205 austin  marc m rquez foto  repsol media   jaime olivares200303093244

rozas47813205 austin marc m rquez foto repsol media jaime olivares200303093244 / JaimeOlivaresGGPP2019

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

L’arrencada del Mundial de MotoGP segueix en l’aire. Després de la suspensió de la carrera de la categoria ‘reina’ aquest cap de setmana al traçat de Losail (Doha, Qatar), on sí que inauguraran el campionat les categories de Moto2 i Moto3, que ja eren al país qatarià en el moment de prendre la decisió, i l’ajornament, per part del ministeri de Sanitat tailandès del GP de Buriram, ara comencen els dubtes al voltant del que hauria d’haver sigut el tercer gran premi de la temporada, el dels EUA, que se celebra a Austin (Texas), i que podria estar també en l’aire ateses les enormes mesures de seguretat de tot tipus que envolten qualsevol esdeveniment esportiu que se celebra al país de les barres i estrelles.

Malgrat que Carmelo Ezpeleta, CEO de la companyia Dorna Sports, acaba de declarar al diari ‘As’ que «en el dia d’avui, no hi ha restriccions als EUA, tot i que això canvia cada dia», el cert és que, conegut el rigor que tenen en aquest sentit els nord-americans, hi ha molta gent del pàdoc de MotoGP que està convençuda que la cursa nord-americana o se suspendrà o es tractarà d’ubicar, com es pretén fer amb la de Tailàndia, més endavant en els mesos finals del campionat.

El rigor dels EUA

Pol Espargaró, estrella de l’equip austríac KTM, ha declarat a Catalunya Ràdio que ell intueix que la carrera de Texas tampoc se celebrarà en la data prevista i que, per tant, l’inici del Mundial gran podria produir-se en el circuit argentí de Termas de Río Hondo, l’organitzador del qual, Orly Terranova, de la companyia OSD, propietària de l’autòdrom argentí, acaba d’assegurar que la carrera se celebrarà «amb tota seguretat», el cap de setmana del 19 d’abril.

«Jo sospito que serà difícil que anem als Estats Units», va comentar ‘Polyccio’ als micròfons de Catalunya Ràdio. «Sé, per descomptat, que Dorna, que no és culpable del que està passant perquè ells són els primers a intentar que tot se celebri amb normalitat, està fent grans esforços perquè anem als EUA, però si dos països com Qatar i Tailàndia han decidit el que han decidit, els EUA, que, en aquest sentit, són molt més estrictes que ells, sospito que no sé si ens deixaran entrar a tanta gent procedent d’Itàlia i el Japó, que són els països més assenyalats, com si no hagués passat res. Bé, la veritat, és que ¡tant de bo! la situació vagi millorant, però no ho sé, no ho sé».

Cal tenir en compte que dues de les grans companyies aèries nord-americanes, American Airlines i Delta, han suspès els vols procedents de Milà, al nord d’Itàlia, un dels principals focus del coronavirus, cosa que demostra les precaucions que els nord-americans comencen a prendre respecte a evitar contagis. 

Problemes per a tothom

Notícies relacionades

És evident que la situació està provocant problemes a tot el món i, sobretot, dificultats logístiques per a, especialment, els 2.000 habitants del pàdoc: organitzadors, pilots, enginyers, mecànics, caps d’equip, equips de televisió... «Per als pilots», va continuar comentant el petit dels Espargaró, «és un cop psicològic important, ja que tu et prepares durant tot l’hivern i en els tests per mentalitzar-te que això comença a Qatar i va i no comença. Tampoc a Tailàndia. I passa un altre mes i has de canviar la teva programació. No ho sé, no és fàcil adaptar-se, sobretot quan estaves ansiós per començar a córrer ¡ja!»

‘Polyccio’, això sí, està content d’aquest ajornament, ja que està a punt de ser pare. Content, tot i que no ho digui, ha d’estar Marc Márquez, el campioníssim de MotoGP, ja que té un mes més per recuperar-se, gairebé totalment de la seva delicada operació a l’espatlla dreta. A més, el jove de Cervera (Lleida) no té gaire afecte al traçat de Losail (Qatar), sí al de Tailàndia, gaire més al d’Austin, on ha guanyat gairebé sempre, i a Termas de Río Hondo.